Litoral Amb el suport del Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat de Catalunya
Nou personal informador del Parc de la Serralada Litoral els caps de setmana i festius
La nova informadora, a Sant Bartomeu. Autor: CPSL
Personal d'informació en un parc natural. Autoria: Generalitat de Catalunya
15/10/2024
El Parc de la Serralada Litoral estrena un nou servei d’informació ambiental que compta, per primera vegada, amb dues informadores que treballaran els caps de setmana i festius a les zones de Sant Mateu, a Premià de Dalt, i Sant Bartomeu de Cabanyes, a Òrrius. Aquest projecte és possible gràcies al suport del Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat de Catalunya, que ha destinat un pressupost de 27,13 milions d’euros fins al 2028 per reforçar els serveis d’informació i educació ambiental als espais naturals protegits amb òrgan de gestió participat per la Generalitat, com és el cas del Parc de la Serralada Litoral.
Amb aquesta iniciativa, es vol donar resposta a l’increment de visitants que han experimentat aquests espais els darrers anys, especialment en períodes com Setmana Santa, l’estiu i la tardor. El projecte té com a objectiu garantir que el creixement de visitants sigui compatible amb la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat. En total, el servei permetrà la contractació de 180 persones que faran tasques d’informació i educació ambiental, 74 més de les que ja existien fins ara.
Aquest projecte no només tindrà un impacte directe en el Parc de la Serralada Litoral, sinó que s’aplicarà també a altres espais naturals protegits que formen part de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, com el Parc Natural de la Serra de Collserola. En total, són 10 espais naturals on la Generalitat de Catalunya ha ampliat el finançament per reforçar aquests serveis.
A més de l’ampliació del personal informador, el Departament de Territori també vol potenciar l’oferta d’educació ambiental als espais naturals protegits. Es calcula que cada any unes 50.000 persones participen en activitats pedagògiques com tallers, itineraris guiats i xerrades, la majoria d’elles escolars. Amb aquest nou servei, es preveu que el nombre d’activitats creixi fins a un 50 % anual.
D’aquesta manera, les administracions reafirmen el seu compromís per consolidar una xarxa d’espais naturals gestionats de manera sostenible i que involucrin activament tant els visitants com la població local en la conservació del patrimoni natural.
compartir
Font de la informació: Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat de Catalunya i Xarxa de Parcs Naturals