Litoral
En el marc del Pla estratègic de seguiment i recerca per la conservació de la fauna: ropalòcers

Nova temporada de seguiment de papallones diürnes al Parc de la Serralada Litoral

$urlFileEntry

Guardes encarregats del seguiment. Autor: CPSL

05/05/2017

El mes de març s’ha iniciat al Parc la 24a temporada del CBMS (Pla de Seguiment de Ropalòcers de Catalunya).

Al Parc de la Serralada Litoral aquest seguiment es fa des de l’any 2003 i hi té assignat l’itinerari núm. 69 - Sant Mateu, que es realitza al sector de les planes i turó d’en Baldiri.

El transsecte consta d’aproximadament dos quilòmetres de recorregut, dividits en nou seccions en funció dels diferents hàbitats. La metodologia és l’establerta pel Butterfly Monitoring Scheme (BMS) i es fa el seguiment un cop a la setmana en el decurs dels mesos de març a setembre (trenta setmanes).

Al Parc, els responsables des del 2013 són els guardes Jose Vélez i Diego Fernández, que fan el seguiment setmanal durant la temporada. El seu treball compta amb el suport d’un expert del Museu de Ciències Naturals de Granollers, que es qui coordina el projecte a Catalunya.

Si voleu conèixer més detalls del conveni de col·laboració per a l’execució del Pla estratègic de seguiment i recerca per a la conservació del medi natural de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Granollers, cliqueu aquí.

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc de la Serralada Litoral

Categoria: Litoral, Biodiversitat, fauna, invertebrats, insectes, Recerca i seguiment, Gestió del medi,