Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals
A Vallgorguina

Inscripcions obertes per a la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor

$urlFileEntry

Cartell de la Trobada d'Estudiosos. Autor: Iñaki Relanzón

14/06/2019

Els propers 20 i 21 de novembre del 2019 tindrà lloc la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor, a Vallgorguina, al Parc del Montnegre i el Corredor. Història, fauna, patrimoni cultural, gestió, vegetació, educació ambiental, geologia... Tant si feu investigació en una institució acadèmica o de recerca, com si sou membres d’una entitat o ho feu a títol particular, us animem a presentar una comunicació amb els resultats dels vostres treballs. El període d’inscripció per als ponents finalitza el 20 d’octubre.

El 20 i 21 de novembre del 2019 tindrà lloc la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor, a Vallgorguina, al Parc del Montnegre i el Corredor. L’objectiu és donar a conèixer els estudis i les iniciatives per gestionar la conservació, l'ús públic i el desenvolupament social i econòmic d'aquest territori realitzats en els quatre anys transcorreguts des de la darrera trobada, celebrada a Tiana.

El conjunt dels tres parcs de la serralada -Parc de la Serralada de Marina, Parc de la Serralada Litoral i Parc del Montnegre i el Corredor- conté una representació molt diversa de la fauna i la flora mediterrània, a la qual s’ha d’afegir la presència d’espècies eurosiberianes en els racons més ombrívols. Al mateix temps, compta amb un valuós patrimoni cultural, que abasta des de la prehistòria fins als temps actuals, també objecte d’estudi i divulgació.

L’amenaça que per a aquesta biodiversitat suposa la fauna i flora exòtica que s’hi estableix, junt amb el canvi climàtic i l’increment de l’ús públic a les zones més fràgils dels espais naturals protegits, representa un dels reptes de conservació i gestió més importants d’aquestes àrees naturals protegides. Precisament, des de la Xarxa de Parcs Naturals s’està treballant per establir xarxes de recerca i seguiment per conèixer les tendències del patrimoni natural així com per divulgar-les a través d’iniciatives com la pàgina web Conservació de la biodiversitat a la XPN.

En aquest escenari, us animem a presentar tots aquells treballs que, provenint d’institucions acadèmiques, de recerca, d’entitats o realitzades a títol particular, estiguin centrats en el patrimoni natural i cultural d’aquests tres parcs i el seu entorn immediat. Les diverses participacions signifiquen una oportunitat per contribuir, de forma fluïda i distesa, a la discussió i al debat, tot ajudant a consolidar la figura d’aquests espais naturals.

Els treballs presentats en les comunicacions, si els autors així ho desitgen, formaran part d’una publicació editada per la Diputació de Barcelona, tal com ja s’ha fet en les edicions anteriors.

Programa

El programa estarà disponible uns dies abans de la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor.

Inscripcions

La jornada és gratuïta. Per raons organitzatives, les persones interessades a assistir-hi, ja sigui com a oients o com a ponents, hauran de formalitzar la inscripció corresponent.

· Formulari d'inscripció per a oients.

· Formulari d'inscripció per a ponents (fins al 20 d'octubre). 

Per a més informació, cliqueu aquí.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Llibres, revistes i CD, Educació ambiental, Marina, Litoral, Montnegre-Corredor, Xarxa de Parcs Naturals, Relleu, Paisatge, Educació ambiental, Biodiversitat, Geologia, Paleontologia, Hidrologia, Meteorologia, Atmosfera, algues, fongs, Líquens, flora, fauna, invertebrats, vertebrats, hàbitats, Educació ambiental, Normativa, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències, Publicacions,