Marina
S'han eliminat els rebrots de canya i les deixalles acumulades

Es duen a terme treballs de manteniment del tram final del torrent de la Vallençana

$urlFileEntry

Eliminació de la canya. Autor: XPN

14/11/2018

Aquestes accions, executades per l’empresa Naturalea, suposen el manteniment dels treballs que van ser possibles l’any 2017 gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Montcada i Reixac, el Consorci del Parc de la Serralada de Marina i el Consorci Besòs-Tordera.

L’estat de la zona després de la primera intervenció mostra que l’eliminació de la canya va ser un èxit, exceptuant la zona d’horta i la zona dels alocs, on ha tornat a brotar amb força.

A la resta de l’espai s’han comptat petits rebrots i, en el tram previ a l’entrega amb el Besós, fins a tres nuclis d’uns 2 m2. També s’ha observat un altre nucli a la zona d’abocament de la finca que se situa sobre el torrent, en el tram entremig.

La mortalitat de la planta és força elevada, segurament a causa del pas de ramats ja que no s’observa la part aèria. Aquelles plantacions situades en zones més protegides s’han desenvolupat correctament, especialment els alocs.

Ara, les tasques de manteniment han consistit en la neteja manual de rebrots de canya i la retirada de les deixalles acumulades a la llera. S’han retirat i gestionat fins a 5 m3 de residus. Així mateix s’ha eliminat la canya de tota la zona.

Per a més informació sobre les obres de millora realitzades el 2017, podeu llegir aquesta notícia.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Marina, Paisatge, Biodiversitat, flora, hàbitats, Recerca i seguiment, Gestió del medi,