caes

Marina Els alumnes han presentat una dotzena de propostes d'activitats d'educació ambiental

Col·laboració entre l'Institut Rubió i Tudurí i el programa 'Parcs i biblioteques... naturalment!' al Parc de la Serralada de Marina

22/03/2023

S’ha iniciat recentment una col·laboració entre l’alumnat de Gestió forestal i del medi natural de l’Institut Rubió i Tudurí i el Parc de la Serralada de Marina i les biblioteques dels municipis de Badalona i Santa Coloma que participen del programa ‘Parcs i biblioteques... naturalment!’. Amb aquesta finalitat, l’alumnat ha elaborat diverses propostes d’activitats d’educació ambiental, entre les quals hi ha obres de teatre, tallers de perfums, rutes ornitològiques, sessions de debat i sessions de descoberta de la nit al Parc, i ha comptat amb l’assessorament del Parc i de les biblioteques. L’acció tanca el cercle entre formació, coneixement i gestió als espais naturals protegits.

A inici del mes de març, els alumnes de 1r curs del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) de Gestió forestal i del medi natural, des del mòdul Tècniques d'educació ambiental, van presentar les seves propostes d’activitats d'educació ambiental dins del programa "Parcs i biblioteques... naturalment!".

Així, el dimarts 7 de març l'alumnat de 1r B va exposar les seves propostes al tècnic d'Ús públic i educació ambiental del Parc de la Serralada de Marina, Toni Navarrete; i el divendres de març, ho va fer l'alumnat de 1r A a la directora de la Biblioteca Central de Santa Coloma de Gramenet, Laia Ventura, i a la directora de la Biblioteca Can Casacuberta de Badalona, Inmaculada Casals.

D'aquesta manera, l'alumnat va tenir l'ocasió de rebre assessorament directe per tal d'ajustar les seves propostes a la realitat del Parc i de les biblioteques on es podrien desenvolupar. L'alumnat va presentar les dotze propostes d’accions ambientals següents: Taller de plantes aromàtiques i medicinals; De nit al Parc, itinerari a la biblioteca; Teatre de titelles; Ruta i taller de bicicletes; Residus al Parc: taller de motxilla sostenible; El senglar actua al Parc; Records i desitjos del Parc; Transmissió entre generacions; Ruta ornitològica de la biblioteca al Parc; Construïm el present i el futur del Parc; Taller de plantes aromàtiques, i Evolució de la serralada en el temps.

D’entre les propostes, s’escolliran les més treballades i valorades per poder-les desenvolupar en una situació real amb participants, com a recurs d’aprenentatge i en un futur potser es podran desenvolupar en el marc del programa “Parcs i biblioteques... naturalment!”

Es poden veure més imatges a l'Instagram de l'Institut Rubió i Tudurí.

compartir

Font de la informació: Institut Rubió i Tudurí i XPN

Categoria: Educació ambiental, Marina, Educació ambiental, ODS, Educació ambiental,