caes

Marina Amb l'estada a alguns dels indrets més rellevants

El diputat adjunt d'Espais Naturals, Jesús Calderer, visita el Parc de la Serralada de Marina

02/03/2016

L'1 de març, el diputat adjunt d'Espais Naturals, Jesús Calderer, va tenir ocasió de visitar el monestir de Sant Jeroni de la Murtra i l'Observatori astronòmic de Tiana, al Parc de la Serralada de Marina.

Dimarts, 1 de març, el diputat adjunt d'Espais Naturals, Jesús Calderer, va voler conèixer de més a prop alguns indrets del Parc de la Serralada de Marina.

Acompanyat de la directora del parc, Cinta Pérez, i del cap de la Direcció Territorial Oriental, Quique Rasche, Calderer va realitzar una visita a l'oficina del parc, ubicada a la Conreria. Allí va saludar els treballadors del parc i va poder veure les instal·lacions centrals, en què es troben la seu administrativa del consorci, que és l'òrgan gestor del parc, l'oficina tècnica, el magatzem-taller, vestuaris i espais per a l'estada i, finalment, el menjador del personal.

El recorregut va començar amb una visita al monestir de Sant Jeroni de la Murtra, que enguany celebra el sisè centenari de la seva construcció. Acompanyat per Javier Bustamante, expert en tot allò que té a veure amb el monestir, va veure les diverses parts d'aquest bell monument, que forma part dels nombrosos elements que formen el patrimoni històric i cultural del parc.

També va poder visitar els entorns del monestir i el projecte de recuperació dels horts, en el qual ha participat el parc, amb finançament procedent del conveni amb l'Obra Social "la Caixa", recuperant feixes abandonades per poder afavorir l'impuls d'aquesta activitat agrícola que havia estat tradicional en molts d'aquests indrets periurbans de la vall de Betlem, tan propers a l'àrea metropolitana de Santa Coloma de Gramenet i de Badalona.

Un altre dels llocs d'interès de la visita va ser l'Observatori astronòmic de Tiana, equipament de referència en el món científic, que també fa les funcions de punt d'informació del parc els caps de setmana, i que és el punt de sortida d'un dels itineraris a peu més notables del parc: la vall de Montalegre. En aquesta ocasió va mostrar l'equipament el regidor de Tiana, Xavi Doñate, acompanyat de la tècnica de medi ambient, Olga Llobet.

Per la tarda, aprofitant el bon temps que va caracteritzar tot el dia, encara es va aprofitar per fer un recorregut per la pista que segueix una carena del massís de la Conreria, fins arribar al turó de la Coscollada, on es troba ubicada la torre de vigilància d'incendis "Bravo", que juntament amb "Alfa" i "Charlie" (i un punt de guaita al turó de Montcada) formen una xarxa de detecció de vital importància per a la prevenció d'incendis en un indret tan castigat pels focs com són les zones del parc properes a l'activitat humana.

La visió panoràmica que ofereix aquest cim, des d'on es divisa Barcelona i una bona part de l'àrea metropolitana gairebé a vista d'ocell, des del mar fins Collserola, amb el complex hospitalari de Can Ruti als peus, permet comprendre la gran pressió humana a què està sotmesa la major part del parc i que condiciona la gestió cap a la cerca del necessari equilibri entre la conservació i el dret al gaudi social i l'ús públic.

La visita va permetre conèixer algun indrets rellevants del parc, però atesa la riquesa patrimonial i ecològica d'aquesta serralada, es va prendre el compromís de continuar el recorregut en futures ocasions. En paraules del diputat, "per comprendre la realitat dels parcs i poder prendre les decisions més adequades, és imprescindible haver-los trepitjat i haver conversat amb la gent que hi viu i hi treballa, i la meva voluntat és fer-ho tan sovint com em permeti l'agenda".

 

 

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Prevenció incendis, Marina, general,