Marina
Reserveu-vos el 17 i 18 de març

El Viu el parc al Parc de la Serralada de Marina celebra la 17a edició!

$urlFileEntry

Detall del programa. Autor: XPN

23/02/2018

El cap de setmana del 17 i 18 de març, atanseu-vos al Parc de la Serralada de Marina i gaudiu de les propostes culturals i de lleure que s’hi organitzen. Per una banda, el dissabte 17 a les 20.30 tindrà lloc la clàssica Nit d'estels a Tiana. L'endemà, Sant Jeroni de la Murtra i entorns acollirà la Matinal al parc.

Viu el parc arriba a la seva 17a edició al Parc de la Serralada de Marina. Engany, el dissabte 17 de març a partir de les 20.30 h podeu participar a la tradicional Nit d'estels a l'Observatori Astronòmic de Tiana. Després d'una xerrada introductòria centrada en la constel·lació d’Orió en què s’explicaran característiques dels astres, aquests es podran observar mitjançant un telescopi. Les places són limitades i, per això, cal fer la inscripció abans del 15 de març al correu electrònic següent: nitdestelsmarina@fusic.org. Les reserves es faran per rigorós ordre d'inscripció fins arribar a les quaranta places.

L'endemà, diumenge 18 de març, el monestir de Sant Jeroni de la Murtra i els seus entorns (Badalona) seran l’escenari de la Matinal al parc. Aquesta activitat vol donar a conèixer aquest espai natural d'una manera diferent, mitjançant un munt d'activitats de música, lleure i reconeixement de la natura.

Us detallem altres activitats que s’ofereixen: de les 10.30 a les 12 h, “Un país de conte”, amb Carles Cuberes, un espai recollit on escoltar històries acompanyades de música.

Entre les 10.30 i les 14 h, no us perdeu els “Contes encontats” (quatre escenaris de contes, setze jocs en gran format i dos espais de maquillatge per endinsar-se en els contes tradicionals) i el taller de vestits “Vesteix el teu personatge”.

Finalment, a les 12.30 h començarà l’espectacle de cloenda de la Matinal “Cassoles, olles i cançons”, amb animació musical per a totes les edats.

Visites guiades al monestir de Sant Jeroni i als horts de Conreu Sereny (Badalona)

De les 11 a les 12.30 h, s'oferiran visites guiades al claustre del monestir jerònim (fundat el 1416 pel mercader barceloní Bertran Nicolau) i als entorns i conreus. Si voleu participar-hi, cal que feu la inscripció a l’entrada del monestir el diumenge mateix. Les places són limitades. També es faran visites als horts que l’Associació Conreu Sereny treballa en els espais del monestir.

5è edició del Concurs de fotografia digital del Parc

Quan participeu de les activitats, no us oblideu de la càmera fotogràfica, ja que d'aquesta manera podreu participar en el 5è Concurs de fotografia digital del Parc. Podeu enviar les vostres imatges fins al 31 de maig.

El Concurs de fotografia digital del Parc de la Serralada de Marina està organitzat per l'Ajuntament de Montcada i Reixac. Regidoria de Cultura i Patrimoni, el Centre de Documentació del Parc de la Serralada de Marina i la Biblioteca Elisenda de Montcada amb la col·laboració de l'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac (AFOTMiR). Compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona i el Parc de la Serralada de Marina. Per a més informació, podeu consultar les bases.

No deixeu de consultar el programa perquè durant el mesos de març i d’abril també s’organitzen activitats a diversos municipis de l’àmbit del Parc de la Serralada de Marina.

El Programa escolar d’enguany, adreçat com sempre als alumnes de 5è de primària de les escoles dels municipis del Parc, ha constat un any més d’una visita a l’aula i d’una sortida conjunta al monestir de Sant Jeroni de la Murtra. Aquestes dues activitats complementàries apropen els alumnes al coneixement dels valors del seu espai natural protegit de referència.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Marina, Educació ambiental, Educació ambiental, Viu el parc,