caes

Marina Els primers resultats mostren l'increment del senglar i la presència de cabirol

S'ha iniciat el seguiment de carnívors amb càmeres de fototrampeig al Parc de la Serralada de Marina

27/10/2021

Els guardes del Parc de la Serralada de Marina estan actualment instal·lant les càmeres de fototrampeig distribuïdes aleatòriament en una quadrícula imaginària de 39 quadrats d’1 x 1 km. Aquest mètode permetrà saber quins carnívors viuen als municipis de Badalona, Montcada i Reixac, Tiana, Sant Fost de Campsentelles i Santa Coloma de Gramenet així com per quines zones es distribueixen. 

Un cop s'hagi completat, l’estudi permetrà comparar els resultats amb un estudi similar efectuat pel Museu de Ciències Naturals de Granollers l’any 2008 titulat "Distribució i abundància dels carnívors al Parc de la Serralada de Marina mitjançant el trampeig fotogràfic". Els autors van ser l'Ignasi Torre i el Toni Arrizabalaga.

Amb un mes d’instal·lació de les càmeres ja s’ha detectat senglar, cabirol, toixó, geneta, guineu i fagina. També s’han vist alguns canvis importants respecte l’estudi del 2008. Així, en tretze anys l’abundància de senglar és ara molt major i s'ha detectat la presència de cabirol al Parc, absent l'any 2008.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: fauna, vertebrats, mamífers, hàbitats, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Marina, Biodiversitat, ODS,