Montnegre-Corredor
Elaborat en col·laboració amb l’Institut Català d'Ornitologia (ICO), que va aportar els continguts

Ja podeu veure el plafó informatiu d'un seguiment d'ocells (SOCC) al Parc del Montnegre i el Corredor

$urlFileEntry

Plafó informatiu. Autor: XPN

20/02/2017

S’acaba d’instal·lar a l’esplanada del santuari del Corredor el plafó informatiu sobre el Seguiment d’Ocells Comuns de Catalunya (SOCC) del transsecte del Corredor, un dels més interessants del Parc ja que en recorre un ambient emblemàtic: l’alzinar. El plafó mostra, mitjançant il·lustracions, una selecció de les diferents espècies d’ocells que podreu trobar en aquest paisatge.

Els plafons informatius són recursos didàctics de divulgació que ajuden a interpretar, informar i adquirir coneixements sobre determinades espècies i hàbitats, així com entendre quin paper tenen en el funcionament dels ecosistemes. Arreu de la Xarxa de Parcs Naturals, s’han instal·lat una sèrie de plafons informatius relacionats amb la conservació de la biodiversitat que aborden temàtiques tan diverses com les següents: ocells comuns, granota roja, fusta morta i prats de dall.

Pel que fa referència als plafons informatius dels ocells comuns, dins del Pla de seguiment i recerca de cada Parc i en el marc del conveni amb l'ICO (Institut Català d'Ornitologia) es duu a terme el Seguiment d'Ocells Comuns de Catalunya (SOCC). El SOCC és un projecte científic de l'ICO que avalua la qualitat del medi a partir del nombre i la riquesa d'ocells comuns a llarg termini. Centenars d'ornitòlegs voluntaris censen els ocells sobre uns transsectes predeterminats de 3 km, subdividits en sis seccions de 500 m. Aquest cens permet conèixer les tendències de les espècies d'ocells, les quals generen indicadors sobre la qualitat del medi.

El plafó informatiu, elaborat a partir de les dades recollides pel SOCC del transsecte del Corredor, presenta una selecció de les espècies presents a l’alzinar. De la mà de preciosos dibuixos, descobrireu el picot garser gros, la mallerenga blava, el cargolet, el gamarús, el pit-roig, el tallarol de garriga, el tallarol capnegre i el gaig.

El plafó es complementa amb una breu presentació de les accions de conservació de la biodiversitat que es duen a terme al Parc del Montnegre i el Corredor, del SOCC i característiques del transsecte del Corredor i, finalment, de la manera com es pot col·laborar amb el seguiment d’ocells comuns. 

Per veure en detall els plafons informatius instal·lats a la Xarxa de Parcs Naturals, podeu consultar l’enllaç següent.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montnegre-Corredor, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, hàbitats, Divulgació, Webs, Publicacions,