Marina
Aquestes trobades són biennals

Se celebra la reunió de caçadors del Parc de la Serralada de Marina

$urlFileEntry

Nombre mensual de batudes. Autor: Minuartia

13/10/2019

El dijous 10 d’octubre es van reunir les colles senglanaires de l’àmbit del Parc, una tècnica de l’empresa Minuartia i personal directiu i tècnic del Parc de la Serralada de Marina. La finalitat d’aquestes reunions, que es repeteixen cada dos anys, és crear un espai de diàleg al voltant de l’activitat cinegètica que es realitza al Parc, sobretot en relació amb la caça del senglar (Sus scrofa).

La Berta Pericas, tècnica de Minuartia, va presentar els resultats de les dades recollides pels propis caçadors dels tres vedats -de Tiana, Sant Fost i Montcada- i de la zona de seguretat de Badalona durant la temporada 2018-2019 i va explicar novetats com el desplegament del Decret de comercialització de caça silvestre destinada al consum que es va publicar el gener del 2019.

El debat va ser animat i van sorgir temes com, entre d'altres, la presència de porc domèstic ensalvatgit, les dificultats per gestionar els residus generats per l’activitat cinegètica i les zones fluvials que fan de refugi d’alguns senglars.

Els resultats més remarcables són els 2,3 senglars caçats/km a les 55 caceres efectuades la temporada 2018-2019 i el fet que la densitat estimada es manté amb 8,5 senglars/km2 a l’espai. També els 49 senglars caçats fora de les APC i els cinc fora del període hàbil. Pel que fa al cabirol (Capreolus capreolus) destaquen el 22 % de caceres en què s’ha detectat.

Informació complementària:

Generalitat de Catalunya. 2016. Pla de prevenció dels danys i riscos originats per la fauna cinegètica (2016-2017). Guia en línia. Generalitat de Catalunya.

Minuartia. 2019. Programa de seguiment de les poblacions de senglar a Catalunya. Parc de la Serralada de Marina. Temporada 2018-2019. Parc del Montnegre i el Corredor. Informe inèdit.

Rosell, C.; Pericas, B.; Colomer, J.; Navàs, F.; Padrós, J. 2018. Guia de mesures per reduir els danys causats per mamífers de la fauna salvatge en zones rurals, urbanes i infraestructures. Guia en línia. Minuartia.

Les Àrees Privades de Caça (APC) i les Zones de seguretat es poden consultar en el Visor de cartografia de caça de la Generalitat de Catalunya.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Marina, Biodiversitat, fauna, vertebrats, mamífers, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació,