Marina
Del 5 al 15 de novembre

Tractament biològic contra la processionària del pi

$urlFileEntry

Primers estadis de l'eruga. Autor: XPN

05/11/2018

Si les condicions meteorològiques acompanyen, entre el 5 i el 15 de novembre es farà un tractament biològic de la processionària del pi a diferents indrets amb elevada freqüentació del Parc de la Serralada de Marina.

Els llocs escollits en què es realitzarà aquest tractament biològic són els següents: entorn de la font del Tort, turó d'en Rata, camí de la Torre dels Frares, entorn de la font de l'Alzina i camí dels Minerals, Bosquet de les Escoles, entorn de Sant Jeroni de la Murtra i ermita de la Miranda, entorns de Canyet, entorn de Can Ruti i del Tanatori de Badalona i entorn de la font de l'Alba, tots ells caracteritzats per un elevat ús públic, motiu pel qual s'ha prioritzat l'actuació en aquests indrets.

Pocs dies abans del tractament s'han fet observacions in situ de l'afectació per les erugues de la processionària (Thaumetopoea pityocampa) als arbres d'aquestes zones esmentades.

El tractament fitosanitari que s'aplicarà és biològic i la seva matèria activa és el Bacillus thuringiensis var. kurstaki que s'aplicarà mitjançant un vehicle que atomitzarà el producte des del camí. Les zones de tractament se senyalitzaran convenientment per evitar la coincidència d'usuaris mentre s'aplica el producte el qual no requereix temps de seguretat posterior a la seva aplicació.

Per a més informació sobre avisos i alertes al Parc de la Serralada de Marina, consulteu aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Marina, Biodiversitat, fauna, invertebrats, insectes, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi,