Marina
A Sant Jeroni de la Murtra i a l'Observatori Astronòmic de Tiana

Un cap de setmana ben festiu al Parc de la Serralada de Marina

$urlFileEntry

Concert a Sant Jeroni. Autor: Viu el parc / Fusic

08/04/2019

El cap de setmana del 23 i 24 de març, el Parc de la Serralada de Marina es va omplir d'activitats culturals i de lleure dins el marc de la programació del Viu el parc. Així, el concert inaugural del cicle Música als parcs, la Nit d’estels i la Matinal al parc van portar la música i l’alegria arreu.

El dissabte 23 de març a les 19 h es va celebrar a Sant Jeroni de la Murta, Badalona el primer dels cinc espectacles del nou cicle 'Música als parcs 2019. Sons de la Mediterrània'. La sala del refetor, on antigament menjaven els monjos i actualment s’hi oficia missa, van servir d’escenari per al trio format per Gani Mirzo, Neila Benbey i Juan José Barreda (originaris del Kurdistan, Algèria i Catalunya, respectivament), amb un recital homenatge al camp de refugiats sirians de Domiz.

Podeu ampliar la informació d'aquest concert en aquest enllaç.

Una Nit d'estels amb Orió com a protagonista

Organitzada i conduïda pel Grup d'Astronomia de Tiana, el mateix dissabte 23 a les 20 h va tenir lloc la ja clàssica Nit d'estels a l'Observatori Astronòmic de Tiana, una activitat molt esperada tal com mostra el fet que les inscripcions, limitades a quaranta persones, es van completar una setmana abans i van quedar més de cinquanta persones en llista d'espera.

Els participants van poder observar la constel·lació d'Orió, una de les més espectaculars del cel, i van conèixer gràcies a les explicacions dels astrònoms del Grup d'Astronomia de Tiana alguns dels seus secrets a més de contemplar-los amb el telescopi.

Una Matinal radiant

L’endemà, diumenge 24 de març, el monestir de Sant Jeroni de la Murtra i els seus entorns van acollir la Matinal al Parc. Era el primer diumenge de primavera i feia un sol esplèndid i, per celebrar-ho, més de 700 persones van apropar-se al monestir a gaudir d’una jornada plena d'activitats familiars.

Amb els contes com a fil conductor, les nombroses famílies van poder participar en els tallers de vestuari i accessoris i maquillar-se als camerinos per crear el seu propi personatge. Alhora, diversos escenaris amb jocs inspirats en els contes clàssics convidaven tothom, petits i grans, a jugar. De les 10.30 a les 12 h, Roger Canals, en un espai recollit i encantador dels jardins de Sant Jeroni de la Murta, va explicar històries acompanyades de música que van fer les delícies dels més petits. Com a cloenda, l'espectacle d'animació musical "ReBOOMbori" va fer participar a petits i grans amb un repertori amb molta marxa.


Tot el matí també, els assistents, prèvia inscripció, van poder gaudir de visites guiades al claustre del monestir jerònim (fundat el 1416 pel mercader barceloní Bertran Nicolau) i als entorns, conreus i horts que l'Associació Conreu Sereny treballa en els espais del monestir. Un fantàstic matí festiu en un entorn espectacular durant el qual també moltes persones que havien sortit d'excursió es van afegir a la festa.

Activitats per a tots els públics fins al mes de juny

Les activitats del Viu el parc al Parc de la Serralada de Marina no han acabat, consulteu el programa en aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Viu el parc / Fusic

Categoria: Marina, Parc a taula, Parc a Taula, Educació ambiental, Poesia als parcs, Educació ambiental, Viu el parc,