Montnegre-Corredor
Al Parc del Montnegre i el Corredor

Plantació per incrementar la diversitat d'arbres a la finca de Can Bosc

$urlFileEntry

Voluntaris durant l'acció. Autor: Cercle Voluntaris

03/12/2018

El dissabte 1 de desembre, els voluntaris i voluntàries del Cercle de Voluntaris van sembrar 2,5 kg d’aglans d’alzina surera i van plantar 480 peus de pi pinyoner, pi blanc i serveres a la finca de Can Bosc, al Parc del Montnegre i el Corredor.

El grup de voluntaris va ser rebut per en Jordi, enginyer de forest, en Xavi, cap de colla de manteniment forestal, en Fran, de la colla de manteniment forestal, i en Jordi Padrós, coordinador d'àmbit d'Espais Naturals. Per tal d’arribar a més espais, es va dividir l'ampli grup de voluntaris en dues zones d’actuació i, d'aquesta manera, realitzar la mateixa tasca de sembra i plantació en dos espais diferents.

Una part dels voluntaris es va encarregar de plantar els pins i les serveres, una altra, de la sembra d’alzines sureres, espècies que ajudaran a rejovenir el bosc de la finca. Per últim, també es va realitzar una tasca imprescindible per a l’èxit de la plantació: la col·locació d’una malla ramadera.

La col·locació d’aquesta malla es va fer per protegir la vegetació nouvinguda de l'acció del porc senglar i del cabirol. En el cas del porc senglar, en olorar la terra remoguda aquests animals se senten atrets per ella i, buscant aliment, podrien desfer tot el treball realitzat durant el dia. En el cas del cabirol, els mascles s’apropen als arbres joves per treure’s el borrissol de les noves banyes, que canvia anualment, i poden provocar ferides a aquests nous arbres.

Per a més informació, podeu consultar la "Guia de mesures per reduir els danys causats per mamífers de la fauna salvatge en zones rurals, urbanes i infraestructures", apareguda recentment.

Un cop enllestida la feina, el grup va apropar-se a l’Àrea d'Esplai del Corredor, on van compartir una bona estona amb els companys mentre dinaven en un entorn insuperable.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Montnegre-Corredor, Relleu, Paisatge, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, flora, fauna, vertebrats, mamífers, hàbitats, Educació ambiental, Gestió del medi,