Montseny
En aquesta tercera edició es van presentar un total de 38 plats

Es lliuren els premis del 3r Concurs de Receptes de la Biosfera

$urlFileEntry

Guanyadores a Masia Mariona. Autor: XPN

20/03/2019

La tercera edició del Concurs de Receptes de la Biosfera, que ha tingut un rècord de participació, es va tancar el dilluns 18 de març amb el lliurament de premis als sis millors plats del Montseny, procedents d'Arbúcies, Fogars de Montclús, Montseny, Seva i Viladrau.

Catalunya és un país molt conegut per la seva cuina i on ens agrada menjar bé. Potser per això la Reserva de la Biosfera del Montseny no va dubtar a fer-se seva la iniciativa del Concurs de Receptes de la Biosfera, inicialment d'àmbit estatal i que aquí ja va per la tercera edició. En aquesta 3a edició, hi han participat més municipis que mai i també s’ha registrat el major nombre de plats presentats, un total de 38.

En aquest concurs, obert a totes les persones que viuen dins de la Reserva de la Biosfera del Montseny, s'hi poden presentar només plats tradicionals i elaborats -tant com sigui possible- amb ingredients locals. Després de les sessions realitzades a Arbúcies, Fogars de Montclús, Montseny, Riells i Viabrea, Seva i Viladrau, el jurat va triar com a guanyadors els canelons de la iaia (Montse Pineda, Seva), els canelons de bolets (Montserrat Recolons, Montseny), les pomes de relleno (Anna Sanitjas, Arbúcies), el llom estofat amb castanyes i xocolata (Laura Rovira, Fogars de Monclús), la melmelada de figues (Maria Serra, Viladrau) i la compota de poma (Montserrat Soler, Arbúcies).

En l'acte celebrat el dilluns 18 de març a la Masia Mariona, seu de la Reserva de la Biosfera, totes aquestes cuineres, que aviat veuran les seves receptes publicades a Internet, van rebre com a premi un lot de productes del col·lectiu Arremangades, format per petites productores del Montseny. A més, totes les persones finalistes van ser obsequiades igualment amb un petit reconeixement a la seva participació.

Si voleu gaudir amb les imatges dels plats presentats a les diverses sessions del concurs, entreu a la pàgina de Facebook del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Les fotografies són espectaculars!

Inventari del patrimoni cultural immaterial del Montseny

La cuina tradicional, amb les seves adaptacions constants, continua essent un signe d'identitat cultural, tant si ens referim al Montseny com a Catalunya. Enguany s'ha pogut comprovar que encara s'és a temps de salvar receptes com les pomes farcides, que si bé viuen en el record de moltes persones gairebé han desaparegut de les taules.

Per contribuir-hi, tota la informació recollida gràcies al concurs s'incorporarà a l’inventari del patrimoni cultural immaterial del Montseny, un projecte que continua viu i que es manté obert a les aportacions de tothom.

compartir

Font de la informació: Institut del Patrimoni Cultural Immaterial (IPACIM)

Categoria: Montseny,