17è Cap de Setmana Ibèric a la fortificació ibèrica de Montgròs
Font de la informació: Muralles.cat
Categoria: Educació ambiental, Montseny, general,
Visita teatralitzada. Autor: Marc Guàrdia / Muralles.cat
Més de 2000 anys després de ser incendiada i abandonada, la fortificació ibèrica de Montgròs va estar novament ocupada per un dia. I és que més de cent vint persones van participar en les activitats programades a la jornada de portes obertes al jaciment.
En el marc del 17è Cap de Setmana Ibèric, que celebren els jaciments adscrits a la Ruta dels Ibers, es van programar un munt d’activitats arreu de Catalunya per donar a conèixer el nostre patrimoni ibèric i acostar al públic qui eren els ibers.
La col·laboració entre l’Ajuntament del Brull, el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i els arqueòlegs que hi condueixen les visites va permetre que la recerca arqueològica que es du a terme al poblat tingui també una vessant didàctica materialitzada en una visita a mida per a petits i grans.
La muralla del jaciment va quedar envoltada pels assistents a la visita teatralitzada, que van poder conèixer de la mà de dos antics vilatans del poblat, l’Amusic i la Betinin, les principals característiques d’aquesta important població ibèrica, sens dubte, de les més importants de l’Ausetània, tribu que ocupava la plana de Vic i els territoris del voltant, com la part més septentrional del massís del Montseny.
En el transcurs de la visita, es van desvetllar alguns dels secrets que amaga la fortificació i, enguany, es va incidir especialment en el tema de la beguda. Cada nova edició, el Cap de Setmana Ibèric té un leitmotiv que emmarca totes les activitats i, al 2017, sota el lema de “Brindant amb els Ibers” es volia fer incís en el tema de la cervesa i el vi, begudes elaborades abastament a la nostra contrada. Durant una hora i mitja els assistents han pogut gaudir de les explicacions en què s’han lloat les excel·lències de la fortificació, un dels enclavaments més singulars per visitar dins el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.
Després de pujar i baixar pel jaciment, la jornada es va acabar amb la degustació d’antigues receptes ibèriques i amb un brindis per desitjar-li un nova etapa de llarga vida al poblat, com no podia ser de cap altra manera, amb cervesa i vi al gust antic, especiat amb mel o perfum de roses.
Per a més informació i visites, consulteu la pàgina web www.muralles.cat.
Font de la informació: Muralles.cat
Categoria: Educació ambiental, Montseny, general,