Montseny
A la Universitat de Barcelona

Daniel Fernández i Albert Montori difonen la bioseguretat en el marc de les xerrades EcoCafès

$urlFileEntry

Cartell de la xerrada EcoCafès. Autor: UB

24/10/2019

El 26 de setembre, Daniel Fernandez-Guiberteau i Albert Montori van participar com a ponents a la jornada d'EcoCafès. Van exposar la xerrada titulada 'Bioseguretat mostrejant a rius, embassaments i llacs. O com evitar ser un vector de transmissió d'organismes perjudicials!'.

L'objectiu d'aquesta xerrada era conscienciar els assistents de la problemàtica de les malalties emergents i la seva implicació en les poblacions d’amfibis, en especial el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi). Els aspectes abordats van ser: Què és una malaltia emergent?; Les principals malalties emergents de les poblacions d’amfibis; Els possibles vectors d’aquestes malalties emergents; Què és la bioseguretat?; Bones pràctiques, i Què podem fer per no transmetre les malalties?

La xerrada va tenir lloc a les 12.15 h del matí a la Universitat de Barcelona i estava oberta al públic interessat en la temàtica.

Seminaris EcoCafès

Els seminaris EcoCafès són xerrades de caire científic i temàtiques diverses que s’organitzen i es realitzen al Departament Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals. Els autors són tant membres del Departament com investigadors d’altres centres.

La secció d’Ecologia té una llarga tradició a oferir seminaris regularment. Actualment, ofereixen setmanalment els EcoCafès, en els quals es presenten temes relacionats amb la recerca que es fa en aquesta secció en un ambient distès en què tothom és convidat a participar.

compartir

Font de la informació: Life Tritó Montseny

Categoria: Montseny, Educació ambiental, Paisatge, Biodiversitat, Hidrologia, fauna, vertebrats, amfibis, hàbitats, Educació ambiental, Normativa, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències, ODS,