caes

Montseny Com a segon millor llibre del món en la categoria de llibres locals de sostenibilitat

El llibre 'Cuina, societat i natura al Montseny. Reserva de la Biosfera', editat per la Diputació de Barcelona, rep un premi Gourmand 2023

15/06/2023

El llibre 'Cuina, societat i natura al Montseny. Reserva de la Biosfera' (Diputació de Barcelona) ha estat premiat a segon millor llibre del món en la categoria de llibres locals de sostenibilitat en els Premis Mundials Gourmand de Llibres de Cuina, més coneguts pel seu nom en anglès Gourmand World Cookbook Awards. L’acte d’entrega es va fer el 27 de maig a Umea (Suècia).

El curador del llibre és l’especialista en patrimoni cultural immaterial, Lluís Garcia Petit, i el dissenyador de l’obra, David Torrents. Garcia afirma que "aquest premi, tan reconegut en el món de la gastronomia, és un reconeixement a la feina de la Reserva de la Biosfera del Montseny a favor de la cuina tradicional i sostenible".

Els Gourmand són uns guardons fundats l’any 1995 per Édouard Cointreau per tal de premiar els millors llibres de gastronomia d’arreu del món. Aquest any, s'han analitzat més de 100.000 publicacions de 230 països i regions del món.

'Cuina, societat i natura al Montseny. Reserva de la Biosfera'

Quatre concursos de cuina que han donat el resultat de vuitanta-vuit receptes són la base del llibre Cuina, societat i natura al Montseny. Reserva de la Biosfera, a cura de Lluís Garcia Petit. Castanyes, bolets, herbes remeieres, fruits silvestres i senglar són alguns dels ingredients del Montseny que inclouen les receptes. Hi ha receptes de plats, begudes i postres elaborades per vuitanta-set cuineres i presentades en quatre edicions dels concursos culinaris promoguts per la Reserva de la Biosfera del Montseny. Les receptes s'agrupen per àmbits temàtics: quan la natura és el rebost, el control dels aliments, dones creatives i la cuina és una festa.

La publicació parteix de la base que la cuina és una activitat essencial de la nostra societat que es vincula amb les activitats productives tradicionals (agricultura, caça, ramaderia, pesca) i amb les nostres creences i actitud. La cuina ajuda a definir un territori i una gent i explica un paisatge. Per això, és un dels elements principals del patrimoni cultural immaterial del Montseny. En aquest sentit, el curador, Lluís Garcia Petit, explica i contextualitza les tradicions culinàries del massís.

El llibre es pot trobar a la llibreria de la Diputació de Barcelona, de manera física i en línia a la web.

compartir

Font de la informació: Gabinet de premsa de la Diputació de Barcelona

Categoria: Montseny, ODS, Llibres, revistes i CD,