Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Montseny | Diputació de Barcelona Durant l'acte es lliuraran els premis de les dues darreres edicions del concurs de receptes

Es presenta el llibre 'Cuina, societat i natura al Montseny. Reserva de la Biosfera' amb vuitanta-vuit receptes de quatre edicions del concurs de cuina

Volum 'Cuina, societat i natura al Montseny. Reserva de la Biosfera'. Autor: Diputació de Barcelona

Volum 'Cuina, societat i natura al Montseny. Reserva de la Biosfera'. Autor: Diputació de Barcelona

23/03/2022

Quatre concursos de cuina que han donat el resultat de vuitanta-vuit receptes són la base del llibre Cuina, societat i natura al Montseny. Reserva de la Biosfera, a cura de Lluís Garcia Petit. El llibre, editat per la Diputació de Barcelona, es presenta el dijous 31 de març a les 18 h a la sala Polivalent de Seva. A l’acte, s'entregaran també els premis de les dues darreres edicions, la del 2019, que no es van poder lliurar, i la de l’any passat, que va ser la cinquena edició.

Castanyes, bolets, herbes remeieres, fruits silvestres i senglar són alguns dels ingredients del Montseny que inclouen les receptes. Hi ha receptes de plats, begudes i postres elaborades per vuitanta-set cuineres i presentades en quatre edicions dels concursos culinaris promoguts per la Reserva de la Biosfera del Montseny. Les receptes s'agrupen per àmbits temàtics: quan la natura és el rebost, el control dels aliments, dones creatives i la cuina és una festa.

La publicació parteix de la base que la cuina és una activitat essencial de la nostra societat que es vincula amb les activitats productives tradicionals (agricultura, caça, ramaderia, pesca) i amb les nostres creences i actitud. La cuina ajuda a definir un territori i una gent i explica un paisatge. Per això, és un dels elements principals del patrimoni cultural immaterial del Montseny. En aquest sentit, el curador, Lluís Garcia Petit, explica i contextualitza les tradicions culinàries del massís.

A banda de donar els premis dels plats presentats el 2019 i el 2021 pendents, durant la presentació del proper dijous 31 de març a Seva cada participant rebrà un exemplar del llibre com a agraïment per la seva col·laboració.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Divulgació, Publicacions, Montseny, Diputació de Barcelona, Biodiversitat, Educació ambiental, Diputació de Barcelona, ODS, Llibres, revistes i CD, Educació ambiental,

CookiesEU

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
  • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació