Montseny
Amb la informació més rellevant del Parc Natural i 10 punts d’interès

Es reedita el desplegable del Parc Natural del Montseny

$urlFileEntry

Detall del desplegable. Autor: XPN

26/03/2018

La reedició del document de benvinguda al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny compta amb un nou disseny i recull la informació més important sobre la biodiversitat, història i ocupació humana, aprofitament socioeconòmic i ús públic. També conté una selecció dels deu punts d'interès més destacables d’aquest espai natural protegit, amb una breu explicació, ubicats en el mapa del Parc i Reserva de la Biosfera. Al desplegable hi trobareu la relació d'accessos, centres i punts d’informació i resta d’equipaments.

La publicació de benvinguda al Parc és una eina útil i pràctica per conèixer ràpidament els atractius i les característiques principals del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. El desplegable conté els trets essencials que defineixen la biodiversitat, l’ocupació i petjada humana, el ric patrimoni construït, les activitats i l’aprofitament socioeconòmic dels seus recursos i, també, les activitats i propostes que s’hi organitzen i programes vinculats a l’ús públic (Viu el parc, Poesia als parcs. Lletres i paisatges, etc.).

El díptic és de gran ajuda a l’hora de decidir i organitzar sortides al Parc ja que ofereix una selecció dels deu punts d’interès més destacables i la informació bàsica sobre aquesta desena de monuments o indrets escollits situats en un mapa de l’espai natural. La tria inclou Masia Mariona, el Parc Etnològic de Tagamanent, el castell de Montsoriu, la fortificació ibèrica del turó del Montgròs, la vall de Santa Fe, Collformic, la riera de Gualba, Sant Marçal, Sant Elies i Aiguafreda de Dalt.

Així mateix, trobareu els diversos accessos per carretera, autobús i ferrocarril i la relació d’equipaments del Parc (Oficina del Parc, centres i punts d’informació, centres de documentació, àrees d’esplai i escoles de natura, educació ambiental) completen la publicació.

Finalment, el díptic explica i difon l'essència del projecte de planificació, gestió i conservació d'espais naturals protegits que constitueix la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Podreu trobar el nou desplegable a la Llibreria de la Diputació, a l’Oficina, centres i punts d’informació del Parc Natural i descarregar-vos-el en PDF. El document s'ha editat en català, espanyol, anglès, francès i alemany.

A més a més del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, fins al moment s’han reeditat els desplegables corresponents a la Xarxa de Parcs Naturals, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada Litoral i Parc de la Serralada de Marina. Durant el 2018 està previst que es publiquin i distribueixin els corresponents a la resta d’espais protegits que formen la XPN.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Tríptics divulgatius, Biodiversitat, Divulgació, Publicacions,