caes

Montseny Es va celebrar el 17 i 18 de novembre a la Garriga

Èxit de participació i públic a la IX Trobada d’Estudiosos del Montseny

29/11/2016

Nombrosos especialistes de diverses disciplines van poder exposar, el 17 i 18 de novembre, els resultats dels seus treballs de recerca en l’àmbit del Parc Natural del Montseny realitzats durant els darrers quatre anys. En total, van ser cinquanta-dues les comunicacions ofertes a les prop de cent vint persones assistents, la qual cosa significa tot un rècord de participació.

El dijous 17 de novembre, es va celebrar en sessió de matí i tarda la primera de les dues jornades de la IX Trobada d’Estudiosos del Montseny al Teatre de la Garriga - El Patronat. Durant el dia, els prop de noranta assistents van poder escoltar trenta-sis comunicacions.

Albert Benzekry, regidor de Cultura i Participació de l'Ajuntament de la Garriga; Lluís Costabella, diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, i Jesús Calderer, diputat adjunt d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, van inaugurar la IX Trobada d'Estudiosos del Montseny. A continuació, es va presentar el projecte Life Tritó Montseny amb la participació, a banda del dos diputats citats, dels altres tres socis en aquest projecte que la Unió Europea va adjudicar al Parc Natural del Montseny per al període 2016-2020. Van prendre la paraula Josep Maria Alonso, del Zoo de Barcelona; Josep Esquius, de l'empresa Forestal Catalana, i Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya. La Diputació de Barcelona n'és el soci promotor i principal responsable. L'objectiu d’aquest projecte Life és la millora dels sistemes aquàtics on viu aquest amfibi endèmic del Parc, una espècie única al món que es troba en perill d'extinció.

Seguidament, van iniciar-se les comunicacions dels ponents que van ser seguides amb gran interès pel públic assistents. Diverses comunicacions referides a temes de gestió, vegetació, geografia, història, ús públic, clima i ecologia, etc. van permetre un major coneixement dels aspectes naturals i culturals del massís, en un marc d'intercanvi de coneixements i experiències.

L’endemà, divendres 18 de novembre, va desenvolupar-se el bloc dedicat a l'àmbit de la fauna montsenyenca. Durant aquesta segona i darrera jornada, es van presentar un bon nombre de comunicacions referides a diferents espècies o comunitats faunístiques: mol·luscs, macroinvertebrats, crancs, peixos, amfibis com la granota roja o el tritó del Montseny (la joia faunística del massís), mamífers (com el liró gris o el senglar), ratpenats i aus rapinyaries, entre d'altres.

En total, entre les dues jornades van presentar-se cinquanta-dues comunicacions i van assistir-hi prop de cent vint persones. Tot un rècord en aquest tipus d'encontres.

Precisament, enguany es commemora el 30è aniversari de les Trobades d'Estudiosos de la Xarxa de Parcs Naturals que van iniciar-se, precisament al Montseny, el mes de juny del 1986.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Paisatge, Hidrologia, Divulgació, ocells, invertebrats, Meteorologia, Ponències, mol·luscs, fongs, peixos, vertebrats, Biodiversitat, Recerca i seguiment, Geologia, Planificació i avaluació, fauna, crustacis, mamífers, hàbitats, flora, Montseny, amfibis, insectes, rèptils, general,