Montseny
S'han fet a Sant Esteve de Palautordera, Seva, Tagamanent i Arbúcies

Èxit rotund dels tallers 'Les dones del Montseny aprenem juntes'

$urlFileEntry

Instant d'un taller. Autor: XPN

10/07/2019

En el marc del Pla d'igualtat de gènere de la Reserva de la Biosfera del Montseny, entre els mesos d'octubre del 2018 i el mes de juny del 2019 s'han realitzat diversos tallers gratuïts de tècniques artístiques en què les participants treballen la llana i altres productes naturals.

Al llarg d'aquests mesos, un matí a la setmana les participants d'aquests tallers han pogut, entre altres propostes, elaborar tints naturals i descobrir la seva aplicació en teixits, fer sabons i ungüents o realitzar creacions ceràmiques.

Les activitats han acollit un total de 55 dones, veïnes de tretze municipis de la Reserva de la Biosfera del Montseny. Coordinats per Laia Aguilà del Talleret del Clot, els tallers han comptat també amb la participació de talleristes especialitzades en diferents tècniques manuals com tints i estampats naturals, ceràmica, ungüents, espelmes, cistelleria o el treball de la llana.

La valoració per part de les participants ha estat molt positiva, no només per les tècniques apreses sinó també per l'ambient de confiança que s'ha establert entre elles. La complicitat ha estat tanta que s'han organitzat trobades conjuntes en els quatre municipis que han teixit xarxes de complicitat entre dones de tots dos costats del Montseny.

Els municipis de la Reserva de la Biosfera en què s'ha dut a terme aquesta iniciativa han estat Sant Esteve de Palautordera, Seva, Tagamanent i Arbúcies.

Més informació sobre el Pla d'igualtat de gènere de la Reserva de la Biosfera del Montseny en aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny,