caes

Montseny | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals El certificat es va lliurar al Parlament europeu

El Parc Natural del Montseny i el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac reben la renovació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) fins al 2025

02/12/2022

Els directors del Parc Natural del Montseny, Xavier Navalón, i del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Àngel Miño, van rebre el divendres 2 de desembre el certificat de renovació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) fins l’any 2025 en un acte celebrat al Parlament europeu organitzat per la Federació Europarc. El lliurament el va fer la presidenta de la Federació Europarc, Carol Ritchie.

Els dos parcs  van ser acreditats per primera vegada amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) l’any 2011. Aquest acte de lliurament és la culminació del procés que els dos parcs han passat per a l'obtenció de la segona renovació de la CETS, per al període 2021-2025.

Tot aquest treball és el reconeixement a la feina conjunta per a l'elaboració d'una estratègia i un pla d'acció que garanteix un ús turístic del Parc compatible amb la conservació del territori, minimitzi els impactes negatius i contribueixi al desenvolupament econòmic local. 

A la cerimònia es va aprofitar per fer la celebració dels vint anys de la CETS, postposada des de l'any 2021. També van recollir el certificat els espais naturals de tot Europa compromesos amb el turisme sostenible en els seus espais protegits. 

Concretament, també hi eren els altres parcs naturals catalans gestionats per la Generalitat de Catalunya: el Parc Natural dels Ports, que obtenia per primera vegada l'acreditació de la CETS, així com el Parc Natural del Delta de l’Ebre, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i el Parc Natural de la Serra de Montsant, que van renovar el certificat. 

A l'acte també es van lliurar els Premis Star a les empreses sostenibles que treballen a les àrees protegides.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Sant Llorenç-Obac, Xarxa de Parcs Naturals, ODS, Educació ambiental,