L'arrelament al territori, la cohesió social i l'emprenedoria, temes de fons de la primera jornada sobre la dona al Montseny
La jornada va comptar amb una notable assistència. Autor: Turisme Montseny
Una cinquantena de persones, gairebé tot dones, van participar el dimecres 8 de març a la tarda en la I jornada 'La dona al Montseny', que es va celebrar a l’Edifici Multifuncional del poble de Montseny. La trobada va posar en valor el rol de la dona a la Reserva de la Biosfera del Montseny al llarg dels segles, massa sovint poc valorat o reconegut. L’acte estava organitzat per l’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny i Arremangades, l'Associació Dones del Montseny amb el suport del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny així com de la Diputació de Barcelona i la Diputació de Girona.
A les diferents taules es va parlar d'arrelament, de donar a conèixer i traslladar una manera de vida que ens connecta allà on som, que permet teixir una xarxa. A més, es va aprofitar per fer un agraïment a aquells homes -pocs- que van participar a la jornada i es va considerar que cal incentivar la presència masculina en aquells espais on es ressalta el paper femení, ja que la societat conjunta també suma.
A la primera taula, "El territori com a font d’oportunitats" hi van participar Esther Solans (Parc de les Olors de Taradell), Montse Trias (Circ Cric), Anna Miquel (El Porxo de Can Baixeras) i Carme Clopés (Ademc, Itineraris Montseny). Les diferents ponents van coincidir a dir que el fet de viure i treballar al Montseny els permet explicar la realitat de la gent del territori de la Reserva de la Biosfera i esdevenir unes mitjanceres entre residents i visitants. Totes se senten agraïdes de poder gaudir d'un paratge tan meravellós com és el Montseny. Una de les paraules que més van mencionar és la felicitat, malgrat que no sempre la vida els ha estat fàcil i còmoda.
A la segona taula, "La dona al món rural: emprenedoria i maternitat", amb Cristina Gil (Red Passion), Mireia Vila (Fitocosmètica Montseny) i Marissa Pelàez (Cor del Montseny), es va concloure que el fet de tenir projectes propis facilita que puguin oferir als seus fills i filles un temps de qualitat, que és el que sovint i falta a la societat. També els permet més llibertat en l'organització. No obstant, en relació amb la conciliació laboral van opinar que encara queda molt camí per fer.
La darrera taula va ser "El paper de la dona al Parc Natural del Montseny en l’associacionisme: visió de futur", amb Núria Molas (L'Esquellot del Montseny), Núria Masnou (alcaldessa de Montseny), Laia Aguilà (Drapard) i Cristina Candelich (Can Candelich). Van parlar del fet que la societat actual ens empeny a l'individualisme i a la competitivitat, però l'associacionisme significa cohesió social i emocional. Esdevé una suma de recursos i coneixements i formar part d'un grup t'enriqueix i enriqueixes. Són espais on es genera confiança i estima i l'associacionisme permet més visibilitat de cada una de les persones que lideren un projecte o empresa. Al final de l’acte, hi va haver una mostra de serveis i productes locals.
Font de la informació: Turisme Montseny
Categoria: Montseny, ODS,