caes

Montseny De les 112 candidatures, només disset han rebut premis, dues d'elles del Montseny

La Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera premia l'Associació d'empresaris turístics del Montseny i l'Associació de propietaris del Montseny pel seu compromís mediambiental

04/01/2022

La Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera Espanyoles (RERB) ha premiat l’Associació d’empresaris turístics del Montseny (Turisme Montseny) i l’Associació de propietaris del Montseny pel seu compromís mediambiental. Les distincions s’han atorgat en el marc de la 1a edició dels 'Reconeixements Reserva de la Biosfera al compromís mediambiental' en la categoria ‘Desenvolupament econòmic i social sostenible'.

Un cop acabat el termini per optar als reconeixements el 30 de novembre del 2021, dues associacions de l’àmbit de la Reserva de la Biosfera del Montseny, en concret l’Associació d’empresaris turístics del Montseny (Turisme Montseny) i l’Associació de propietaris del Montseny, han estat guardonades en la modalitat I Reconeixement "Reserva de la Biosfera", en la categoria Desenvolupament econòmic i social sostenible.

Així, Turisme Montseny ha estat distingida per la seva promoció del turisme de qualitat i respectuós amb l’entorn i la seva tasca de preservació del valor del patrimoni cultural i natural i l'Associació de propietaris del Montseny per la seva planificació i gestió forestal coordinada.

Les dues entitats participen de forma activa en el Grup de treball i en el Fòrum permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Montseny, per tant, en la presa de decisions sobre l’estratègia turística del Montseny.

Cal destacar que del total de 112 candidatures presentades en aquesta primera convocatòria, han estat finalment disset les empreses o entitats distingides, dues d’elles de l’àmbit de la Reserva de la Biosfera del Montseny. Els premiats rebran un diploma i un segell de "Reconeixement Reserva de la Biosfera".

Disset entitats i associacions premiades d'un total de 112 candidatures

Els 'Reconeixements Reserva de la Biosfera al compromís mediambiental', impulsats per la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera, tenen l’objectiu d’impulsar i reconèixer aquelles organitzacions que emmarquen la seva activitat a les reserves de la biosfera i que promouen la formació ambiental i la investigació i ajuden a la conservació del patrimoni natural i al desenvolupament socioeconòmic de les àrees i municipis on estan enclavades les reserves de la biosfera.

El certamen constava de dues modalitats diferents: el I Reconeixement “Reserva de la Biosfera”, amb tres categories: Conservació del patrimoni natural i cultural, que han rebut el col·lectiu català Les Salines de la Trinitat, que desenvolupen la seva tasca a la Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre, i les entitats d’Andalusia Grupo de Espeleología de Villacarrillo (Jaén), Ecologistas en Acción de Cádiz, la Sociedad Gaditana Historia Natural i el Club Senderista La Cabrilla de El Burgo, de Màlaga; Desenvolupament econòmic i social sostenible, que a més de l’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny i de l’Associació de Propietaris del Montseny, han distingit també el Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Natura de Menorca, l’empresa gallega A Artesa da Moza Crecha i la castellanolleonesa Ganadería Omañacea; i, finalment, la categoria Foment de la investigació i educació, amb distincions per als projectes “Alga invasora, retos y oportunidades”, del Centro Educativo de Sección de Educación Permanente de Tarifa (Càdis), “Plástico Cero”, de Marine Science For Society, l’Institut Pola de Gordón (León), el Centro de Gestión e Innovación Científica y Educativa para la Paz y el Desarrollo Sostenible,  a La Palma, i l’Institut Menorquí d’Estudis - Observatori Socioambiental.

La segona modalitat era el I Reconeixement de la Marca de Qualitat “Reserves de la Biosfera Espanyoles”, que han rebut dues empreses gallegues: Orballo, productora de te, i Acastrexa, de conserves vegetals.

En aquesta primera edició també s’ha atorgat una menció honorífica a la Reserva de la Biosfera de l’illa de La Palma, com a mostra de suport i solidaritat per l’emergència provocada per l’erupció del volcà Cumbre Vieja.

La Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera Espanyoles està gestionada per l’Organisme Autònom Parcs Nacionals (OAPN) del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. Més informació en la web de l’OAPN.

compartir

Font de la informació: Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera Espanyoles

Categoria: Educació ambiental, Montseny, Educació ambiental, Diputació de Barcelona, ODS, Notícies d'arreu,