Les postres, protagonistes de la 5a edició del Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Educació ambiental, Educació ambiental, Montseny, Educació ambiental, ODS,
Instant del vídeo guanyador de la categoria Millor enregistrament. Autora: Anna Rabat Bellvehí
Enguany, el Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny, que arriba a la 5a edició, s’ha reinventat i s’ha celebrat en format vídeo per tal d’adaptar-se a la situació sanitària, encara marcada per la pandèmia. En la modalitat a la millor recepta, els guanyadors han estat Judit Grau en la categoria Primer plat i Oriol Fisas i Carla Fradera, 1r i 2n premi en la categoria Postres. En la modalitat millor vídeo, aquest ha estat per a Anna Rabat i el seu enregistrament d’una recepta de brownie amb castanyes. Aviat es donarà a conèixer el dia i el lloc de l’entrega de premis.
El jurat del 5è Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny, celebrat durant la tardor del 2021, ha decidit que les receptes premiades siguin les següents: en la categoria Primer plat, Judit Grau Olivos, 1r premi per a la seva recepta de quiche de bolets. En la categoria Postres, el 1r premi ha estat per al pastís de poma Ca l’Esmandia, d’Oriol Fisas Llanas, i el 2n premi per a Carla Fradera Grau i la seva recepta de pastís de carbassa. Es dona el cas que tots els guanyadors són de Cànoves i Samalús. Les categories Segon plat i Beguda no han rebut candidatures. Podeu veure'n imatges a la pàgina web del Concurs.
Pel que fa al premi al millor vídeo, aquest ha estat per a l’enregistrament de la recepta de brownie amb castanyes, elaborat per Anna Rabat Bellvehí, de Viladrau.
Els primers premis consisteixen en un àpat per a dues persones a qualsevol dels restaurants acreditats amb la Carta Europea de Turisme Sostenible del Montseny i els segons premis són un lot de productes del Montseny.
Ben aviat es donarà a conèixer la data i el lloc on es farà l’acte d’entrega de premis als guanyadors i guanyadores.
Una edició diferent, marcada encara per la pandèmia
Tradicionalment, el Concurs de Receptes de la Biosfera constituïa activitat presencial i comunitària en què, en el marc normalment d'alguna celebració local, els residents dels municipis participants i que integren la Reserva de la Biosfera del Montseny s’aplegaven i presentaven les seves elaboracions culinàries.
Després d’un 2020 en què la COVID-19 no va permetre la celebració, al 2021 el Concurs es reinventa, s’adapta a la situació sanitària i es desenvolupa en format vídeo. Així, fins al 30 de novembre del 2021 totes aquelles persones residents dins del territori de la Reserva de la Biosfera del Montseny han pogut fer arribar tants enregistraments com vulguin de les seves receptes. Les categories han estat Primer plat, Segon plat, Postres i Beguda i hi havia dues modalitats de premis: a les millors receptes i als millors vídeos.
Els vídeos podien tenir una durada màxima de 5 minuts durant els quals es mostressin els ingredients, l’elaboració, la persona que cuina i el plat acabat. Així mateix, les receptes presentades al Concurs havien de tenir com a ingredient principal o com a ingredients majoritaris, productes que es produeixin i s'elaborin al Montseny.
Per a més informació i veure les receptes guanyadores de les edicions anteriors, podeu consultar la pàgina web del certamen.
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Educació ambiental, Educació ambiental, Montseny, Educació ambiental, ODS,