Montseny
Es recomana no accedir-hi en vehicle privat

Les principals vies d'accés i zones de lleure del Parc Natural del Montseny, afectades per les tempestes d'aquesta setmana

$urlFileEntry

Incidències al Montseny. Autor: XPN

24/01/2020

El temporal de vent i pluja d’aquesta setmana ha afectat de forma greu a diverses zones del Parc Natural del Montseny, fet que dificulta l’accés i la circulació en diverses àrees de l’espai natural. Les principals vies d’accés al Parc es troben afectades per incidències, especialment la BV-5301 de Seva a Santa Maria de Palautordera per Collformic, que es troba tallada des del PK 17 al 31,8, amb accés impracticable entre els pobles de Montseny i el Brull.

També es troben tancades a la circulació de vehicles la pista forestal asfaltada d’accés al turó de l’Home des de l’Àrea d'esplai de la plana del Coll fins a Santa Fe del Montseny, i la pista de Penyacans, així com els accessos al pla de la Calma des de Collformic al Bellver, la pista de l’Avencó al Soler i les pistes del Bellit i del Molar, al pla de la Calma.

A les altres carreteres d’accés al Parc Natural com són la BV-5114 de Campins a Santa Fe del Montseny i Sant Marçal, la GI-5101 de Sant Marçal a Viladrau, i la BV-5119 de Mosqueroles a la Costa de Montseny i Fontmartina, cal circular amb precaució pels punts afectats per esllavissades i plaques de gel.

Les principals àrees de visitants com Santa Fe de Montseny i Fontmartina, les zones d’aparcament tenen unes condicions deficients a causa del fang i gel que dificulta l’estacionament de vehicles en aquests punts. Davant d’aquesta situació, la direcció del Parc Natural recomana no accedir al Parc aquest cap de setmana per evitar als visitants situacions de retencions.

També hi ha restriccions d’accessos als itineraris senyalitzats del Parc Natural que es troben afectats per les pluges amb l’estat del ferm molt feble, per la qual cosa es recomana prudència en tots els desplaçaments a peu.

El GR 5 de Montseny a Fontmartina, tram impracticable per esllavissada. GR 83 Camí del Canigó tram impracticable a la zona de Riells per desaparició d’una passera. Volta al pantà de Santa Fe, tot l’itinerari es troba enfangat per la crescuda de la riera de Santa Fe i l’estat de l’embassament, amb presència de neu i gel i trams relliscosos. SL-C 91 Riera de Vallforners, itinerari impracticable per desaparició de totes les passeres i ponts de l’itinerari així com també l’itinerari del Sot de l’infern.

Per accedir al Parc Natural del Montseny es recomana la utilització del Bus Parc, que enllaça tots els caps de setmana i festius l’estació de Renfe de Sant Celoni fins a Santa Fe i Fontmartina. La línia està integrada al sistema tarifari de l’ATM de Barcelona, fet que permet l’adquisició de bitllets integrats que permeten el transbordament tren-bus. També es pot adquirir el bitllet senzill per 2,20 euros (bitllet gratuït fins als 12 anys) que permet pujar i baixar de l’autobús tantes vegades com l’usuari desitgi.

Podeu consultar els horaris del Bus Parc del Montseny en aquest enllaç

Trobareu més informació a la pàgina web d'avisos i alertes del Parc Natural del Montseny. També podeu seguir-nos a les xarxes socials del Parc Natural i Reserva de la Biosfera (Facebook, Twitter i Instagram).

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: Montseny, Diputació de Barcelona,