caes

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Diputació de Barcelona La mostra ha estat produïda per la Diputació de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Granollers

L'exposició 'Què mengem avui?' aborda la rellevància i efectes mediambientals dels nostres hàbits alimentaris

03/07/2020

El Museu de Ciències Naturals de Granollers acull l’exposició itinerant ‘Què mengem avui?’. Comissariada per la cuinera Ada Parellada i l’antropòloga Agnès Villamor i produïda pel Museu de Ciències Naturals de Granollers i l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, la mostra es una reflexió sobre les conseqüències de les nostres tries alimentàries i es podrà veure al Museu fins al 28 de febrer del 2021. Compta amb la col·laboració del programa Parc a taula.

L'exposició "Què mengem avui?" es podrà visitar al Museu de Ciències Naturals de Granollers fins al 28 de febrer del 2021 i després iniciarà una itinerància per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona. Va acompanyada d’activitats com tallers, xerrades, mostres de cuina o gestió de malbaratament alimentari, amb una atenció especial cap al públic familiar. 

Entre els diversos col·laboradors hi ha Parc a taula, el programa de desenvolupament econòmic promogut per la Diputació de Barcelona que destaca, mitjançant la gastronomia, la producció artesanal i la viticultura de proximitat i de qualitat, els valors naturals, culturals i paisatgístics dels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals.

La rellevància mediambiental de la nostra tria

“Què mengem avui?” convida a reflexionar sobre els hàbits alimentaris propis i fa entrendre que aquests no només afecten el nostre organisme, sinó també l'entorn on vivim i el planeta. La mostra s'estructura en nou àmbits diferenciats sobre aspectes relatius a la cultura i la seva relació amb la natura que es representen dins d’una llar, on cada àmbit correspon a una estança a la qual s'atorga una significació. Aquesta museografia fa que els visitants visquin de manera propera els continguts teòrics.

Sota la coordinació de Carles Flaquer, biòleg del Museu de Ciències Naturals de Granollers, aborda els aspectes culturals, naturals i mediambientals de l'alimentació que comporta l’acte de menjar i convida el visitant a interrogar-se sobre el efectes d’allò que escull per alimentar-se.

compartir

Font de la informació: Museu de Ciències Naturals de Granollers

Categoria: Divulgació, Parc a taula, Biodiversitat, Xarxa de Parcs Naturals, Diputació de Barcelona, flora, fauna, Educació ambiental, Educació ambiental, Montseny, Gestió del medi, ODS, Exposicions, Notícies d'arreu, Diputació de Barcelona, Parc a taula, general,