Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona La mostra ha estat produïda per la Diputació de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Granollers
L'exposició 'Què mengem avui?' aborda la rellevància i efectes mediambientals dels nostres hàbits alimentaris
Les comissàries, Agnès Villamor i Ada Parellada. Autor: Museu de Ciències Naturals de Granollers
03/07/2020
El Museu de Ciències Naturals de Granollers acull l’exposició itinerant ‘Què mengem avui?’. Comissariada per la cuinera Ada Parellada i l’antropòloga Agnès Villamor i produïda pel Museu de Ciències Naturals de Granollers i l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, la mostra es una reflexió sobre les conseqüències de les nostres tries alimentàries i es podrà veure al Museu fins al 28 de febrer del 2021. Compta amb la col·laboració del programa Parc a taula.
L'exposició "Què mengem avui?" es podrà visitar al Museu de Ciències Naturals de Granollers fins al 28 de febrer del 2021 i després iniciarà una itinerància per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona. Va acompanyada d’activitats com tallers, xerrades, mostres de cuina o gestió de malbaratament alimentari, amb una atenció especial cap al públic familiar.
Entre els diversos col·laboradors hi ha Parc a taula, el programa de desenvolupament econòmic promogut per la Diputació de Barcelona que destaca, mitjançant la gastronomia, la producció artesanal i la viticultura de proximitat i de qualitat, els valors naturals, culturals i paisatgístics dels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals.
La rellevància mediambiental de la nostra tria
“Què mengem avui?” convida a reflexionar sobre els hàbits alimentaris propis i fa entrendre que aquests no només afecten el nostre organisme, sinó també l'entorn on vivim i el planeta. La mostra s'estructura en nou àmbits diferenciats sobre aspectes relatius a la cultura i la seva relació amb la natura que es representen dins d’una llar, on cada àmbit correspon a una estança a la qual s'atorga una significació. Aquesta museografia fa que els visitants visquin de manera propera els continguts teòrics.
Sota la coordinació de Carles Flaquer, biòleg del Museu de Ciències Naturals de Granollers, aborda els aspectes culturals, naturals i mediambientals de l'alimentació que comporta l’acte de menjar i convida el visitant a interrogar-se sobre el efectes d’allò que escull per alimentar-se.
compartir
Font de la informació: Museu de Ciències Naturals de Granollers
Categoria: Montseny, Educació ambiental, Parc a taula, Xarxa de Parcs Naturals, Notícies d'arreu, Parc a taula, Biodiversitat, flora, fauna, Educació ambiental, Gestió del medi, Divulgació, Exposicions, Diputació de Barcelona, Diputació de Barcelona, ODS, general,
Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells. Consulteu la nostra política de privacitat