caes

Parc Agrari Amb tallers, conferències, xerrades, exposicions i tallers familiars i infantils

Nou trimestre d'activitats 'De l'hort a la biblioteca'

10/02/2020

Un any més, prop d'una vintena de biblioteques del Baix Llobregat adscrites a la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) de la Diputació de Barcelona participen en el projecte 'De l'hort a la biblioteca'. La iniciativa dona a conèixer els productes de proximitat i de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat i aposta per convertir les biblioteques en un punt d'informació i intercanvi per a usuaris, consumidors, productors i restauradors.

El projecte "De l'hort a la biblioteca" fou originàriament una iniciativa de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat que va guanyador el Premi Teresa Rovira i Comas a la Innovació a les Biblioteques Públiques Catalanes l'any 2014.

Ara, el projecte ha crescut i s'ha fet extensiu als municipis de Begues, Castelldefels, Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, el Papiol, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Viladecans.

Amb l'objectiu d'apropar la ciutadania a una vida i una dieta més saludables i, alhora, aprofitar i donar a conèixer els productes de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat fins a finals del mes de març del 2020 s'han programat prop de cinquanta activitats que van des de tallers, xerrades, exposicions, visites guiades i un concurs fotogràfic, a tallers familiars i infantils, sessions de contes menuts i clubs de lectura.

Descarregueu-vos el programa en aquest enllaç.

Objectius de desenvolupament sostenible (ODS)

Aquest 2020, a més, l’eix de treball del grup "De l'hort a la biblioteca" es focalitza en l'objectiu de desenvolupament sostenible (ODS) núm. 6: Garantir la disponibilitat i una gestió sostenible de l’aigua i el sanejament per a totes les persones; el qual persegueix garantir un accés universal i equitatiu a l’aigua potable i a serveis de sanejament i higiene adequats per a totes les persones; millorar la qualitat de l’aigua mitjançant la reducció de la contaminació; augmentar la utilització eficient dels recursos hídrics a tots els sectors i protegir els ecosistemes, entre d’altres fites.

La qüestió de l’aigua és d’especial rellevància per la configuració natural de la comarca i per a les activitats socioeconòmiques que hi tenen vinculació, motiu pel qual és oportú treballar-la des de les biblioteques. En el programa trobareu indicades de color blau les activitats vinculades al 6è ODS.

Així mateix, podeu fer el seguiment de les activitats a les xarxes socials mitjançant l'etiqueta #delhortalabiblioteca.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Biblioteques Municipals i Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Parc Agrari, fauna, Educació ambiental, ODS, flora, Notícies d'arreu, Paisatge, Divulgació, Biodiversitat, Educació ambiental, general,