caes

Parc Fluvial Besòs Es tracta d’una espècie amb diversos problemes d'origen antròpic

El corriol petit torna al Parc Fluvial del Besòs

27/06/2018

Durant aquest mes de juny, el flux migratori d’ocells que es desplacen des de les seves zones d’hivernada fins a les zones de nidificació ja és molt escàs. En canvi, comencen a arribar els primers exemplars postreproductors que nien al centre i nord d’Europa, com la gavina vulgar (Chroicocephalus ridibundus), la xivita (Tringa ochropus) o la xivitona vulgar (Actitis hypoleucos).

Al Parc Fluvial del Besòs i a les rodalies, s’han observat principalment espècies reproductores com el corriol petit (Charadrius dubius) que, tot i que el 2018 ha tornat a ser un any molt dolent, sembla que ho han intentat al tram d’ús públic de Sant Adrià de Besòs, ja que s’ha vist a dues parelles covant, a la zona d’ús públic de Sant Adrià de Besòs. El corriol petit és una espècie amb diversos problemes d’origen antròpic, a més dels problemes ocasionats per les riuades i l’escassetat de platges elevades amb poca vegetació.

Pel que fa a la parella de xoriguer comú (Falco tinnunculus) que nia habitualment al pont del Molinet, enguany no s’ha constatat que hagin intentat niar, però sí s’ha confirmat la seva presència, tal com passa amb la parella de cabusset (Tachybaptus ruficollis) del tram dels canyissars encara que no s’hagin vist polls.

També cal fer esment a les espècies que han niat a les rodalies i han començat a aparèixer al Parc Fluvial, com un raspinell comú (Certhia brachydactyla) a Montcada i Reixac o la mallerenga emplomallada (Lophophanes cristatus) a Sant Adrià de Besòs.

Pel que fa als cames llargues (Himantopus himantopus), s’han deixat veure al tram dels canyissars durant aquestes últimes setmanes de juny i, puntualment, a la desembocadura.

compartir

Font de la informació: Parc Fluvial del Besòs

Categoria: hàbitats, ocells, Paisatge, Hidrologia, Biodiversitat, vertebrats, fauna, Parc Fluvial Besòs, Recerca i seguiment, general,