caes

Parc Fluvial Besòs A càrrec de Xavier Larruy, es van anellar més de mig centenar d'ocells de dotze espècies diferents

Una seixantena de persones participen en el segon anellament d'ocells de tardor al Parc Fluvial del Besòs

01/12/2022

El Parc Fluvial del Besòs va acollir el diumenge 27 de novembre el segon anellament sense restriccions de la temporada de tardor. L’activitat, a càrrec de Xavier Larruy, estava organitzada per la Diputació de Barcelona i es va fer en l’àmbit de Sant Adrià de Besòs, concretament entorn el pont del Ferrocarril. Al llarg de la sessió, que va aplegar un gran nombre de públic i de voluntaris, es van poder anellar més de mig centenar d'ocells de dotze espècies diferents.

L’objectiu de l’activitat va ser comptabilitzar la diversitat d'ocells que s'aturen als canyissars, herbassars a l’últim tram del Parc Fluvial durant aquest mes. Aquesta activitat complementa la jornada d’anellament efectuada la setmana anterior a Montcada i Reixac, en la qual es van anellar gairebé cent ocells de dinou espècies diferents. En aquesta ocasió, l’espècie destacada van ser els blauets (Alcedo atthis), amb un total de nou exemplars anellats, i una cotxa blava (Luscinia svecica).

Es posa de manifest, doncs, el gran valor d’aquest tram final del Parc Fluvial que, tot i la pressió antròpica, segueix sent un punt d’aturada d’espècies migratòries, com els vint-i-tres mosquiters comuns (Phylloscopus collybita), els nou pit-roig (Erithacus rubecula), quatre rossinyols bords (Cettia cetti), les dues cueretes torrenteres (Motacilla cinerea) i caderneres (Carduelis carduelis), com a espècies més nombroses.

També es van anellar tres pardals xarrecs (Passer montanus) i un exemplar de merla (Turdus merula), de mallerenga carbonera (Parus major) i de tallarol capnegre (Sylvia melanocephala).

El Parc Fluvial del Besòs vol agrair la col·laboració voluntària i desinteressada de l’anellador Oriol Tello, que va donar suport a Xavier Larruy durant la jornada, així com la tasca realitzada pels col·laboradors Biel Montoro, Enrique Gómez, Aïda Sabaté i Iris de María i la presència de la seixantena de participants a l'activitat.​​​

compartir

Font de la informació: Parc Fluvial del Besòs

Categoria: Educació ambiental, Paisatge, Hidrologia, fauna, vertebrats, ocells, Divulgació, Parc Fluvial Besòs, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS, Educació ambiental, Parc Fluvial del Besós,