Parc Fluvial Besòs
No s'ha constatat cap ocell mort per botulisme

Observacions faunístiques destacables durant el seguiment ornitològic del mes d'agost

$urlFileEntry

Cucut a Santa Coloma de Gramenet. Autor: Xavier Larruy

23/09/2019

Durant el mes d'agost, el flux migratori d’ocells que es desplacen des de les seves zones de nidificació fins a les zones d’hivernada és més intens i variat ja que, a banda d’ocells aquàtics com la fotja vulgar (Fulica atra) o el cames llargues (Himantopus himantopus), també es veuen diverses espècies de passeriformes.

Pel que fa als ocells passeriformes migratoris, els més remarcables han estat quatre teixidors (Remiz pendulinus) vistos a la desembocadura i capsigranys vistos a Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet. Cal destacar també l’arribada primerenca d’un tallarol de casquet (Sylvia atricapilla) a la desembocadura.

Respecte a altres grups, cal destacar el cucut (Cuculus canorus), a Santa Coloma de Gramenet, amb un màxim sorprenent de tres exemplars als oms situats entre el pont vell de Santa Coloma i el pont de la B-20. Aquesta abundància inèdita podria estar influenciada per la galeruca (Xanthogaleruca luteola), atès que es va veure un cucut menjant aquest insecte. 

Val a dir que, afortunadament, fins al moment no s’ha pogut constatar la mort de cap au per un brot de botulisme al Parc, tot i que se segueix fent el seguiment per a la detecció precoç d’aus que podrien estar malaltes.

 

compartir

Font de la informació: Parc Fluvial del Besòs

Categoria: Parc Fluvial del Besós, Parc Fluvial del Besòs, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, hàbitats, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Parc Fluvial Besòs,