Sant Llorenç-Obac
Al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Accions dels voluntaris a l'entorn de la Casa Nova de l'Obac

$urlFileEntry

Voluntaris participants. Autor: Cercle Voluntaris

14/10/2019

El dissabte 5 d’octubre, una vintena de voluntaris i voluntàries del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals van realitzar tres tasques diferents en la zona propera a la Casa Nova de l'Obac, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Els treballs van consistir en eliminació de l'arbre invasor 'Ailanthus altissima', la recollida de deixalles i la consulta sobre usos del Parc.

En arribar al punt de trobada, als voluntaris els esperava en Josep Canals, tècnic d’Ús Públic i Educació Ambiental del Parc Natural, i en Bartomeu Mas, de la colla de manteniment forestal. Un cop arribats a la zona de l’actuació, els voluntaris juntament amb més personal del Parc es van distribuir per realitzar les tasques següents:

Eliminació de l’Ailanthus altissima. Amb l’ajuda d’en Bartomeu i en Gerard Sarrià, van tallar els peus d’aquest arbre, espècie exòtica invasora dels nostres ecosistemes i originària de la Xina.

Recollida de deixalles. En Damià Hoyos i en Miquel Vivet del Parc van portar a un grup de voluntaris i voluntàries a una zona on s’acumula moltes deixalles. Amb l’ajuda d’unes pinces van fer molt bona feina.

Enquestes als ciclistes. Acompanyats per en Josep Canals i la Sònia Llobet, els participants es van dirigir a un indret on molts ciclistes fan una aturada per descansar i van aprofitar per fer-los enquestes sobre els usos que fan de la zona del Parc. Així mateix, els van informar de la normativa de la zona que prohibeix passar amb bicicleta per corriols i de la limitació de velocitat de 10 km/h present a les pistes forestals.

En acabar totes les feines de la jornada, el grup va visitar l’exposició de la Casa Nova de l’Obac i va fer una passejada per un camí adaptat per a persones amb mobilitat reduïda a l’Obac Vell. Durant el camí, en Josep Canals va descobrir-los tots els secrets de la família Obac i el seu origen en aquesta casa, que més endavant van decidir canviar per la Casa Nova. Entre altres, van observar restes de la torre original i com estava construïda amb la tècnica de l’opus spicatum.

Per acabar la jornada, els voluntaris i el personal del Parc van dinar plegats al costat de la Casa Nova de l’Obac.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Sant Llorenç-Obac, Accessibilitat als parcs, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Educació ambiental,