Sant Llorenç-Obac
Només es pot reservar per correu electrònic

En marxa les passejades guiades al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

$urlFileEntry

Marquet de les Roques. Autor: XPN

04/06/2020

Després de més de dos mesos d’aturada a causa de la pandèmia del coronavirus, aquest mes de juny es reprenen les passejades guiades al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Les sortides es faran en grups de màxim deu persones i seguint les indicacions i mesures de prevenció sanitàries. Només es podrà reservar per correu electrònic i es confirmarà que hi ha plaça també per aquest mitjà.

Els diumenges de juny tornen les passejades guiades al Parc Natural de Sant Llorenç. Així, el diumenge 7 teniu l’oportunitat de descobrir el singular relleu de la serra de l’Obac i les seves característiques geomorfològiques; el diumenge 14, podreu recórrer la vall d’Horta per reviure la vida, l’entorn històric i l’obra del poeta Joan Oliver (Pere Quart) amb visita final a l’emblemàtic Marquet de les Roques; una setmana més tard, el diumenge 21, s’ha programat una passejada per conèixer el torrent de Reixac i el Cargol de Mura i les diferents comunitats vegetals de l’indret, i, finalment, el diumenge 28 de juny, les herbes de Sant Joan seran les protagonistes d’una sortida guiada sobre les herbes medicinals.

Natura, història i llegendes a Sant Jaume de Vallhonesta

Organitzada en aquesta ocasió per l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, el diumenge 21 de juny s'ha organitzat una passejada guiada pel sector oriental del terme de Sant Vicenç de Castellet per gaudir del patrimoni natural, cultural i històric de la vall de Vallhonesta. L'itinerari comprèn la pujada pel camí dels Maquis i el retorn per la carena dels Noguerets, amb vistes al veïnat de Vallhonesta. Es visitarà la balma del Sequer, l'ermita de Sant Jaume de Vallhonesta, un xupet i dues barraques de vinya. Inscripció prèvia en aquest enllaç.

Mesures de prevenció durant les passejades guiades

D'acord amb la normativa vigent per la COVID-19, les passejades guiades es desenvoluparan de manera estricta amb inscripció prèvia, dins de l'àmbit de la regió sanitària i amb grups de màxim 10 persones. Caldrà seguir tothora les indicacions dels organitzadors en relació amb les prevencions sanitàries i d’higiene pel que fa a l'ús de mascaretes, neteja de mans, distàncies entre assistents, etc.

Les sortides s’acostumen a fer al matí, de les 11 a les 14 h, amb un preu de 3 euros (adults) i 2 euros (menors d’entre sis i dotze anys i majors de 65 anys). Les famílies nombroses i els membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals tenen un 10 % de descompte.

Per fer la reserva s’ha de contactar directament amb els organitzadors que trobareu indicats a la fitxa de l’activitat mitjançant el correu electrònic (vegeu programa). No oblideu portar calçat còmode per caminar i cantimplora amb aigua.

Més passejades a partir del setembre

Si bé els mesos de juliol i agost el programa de passejades guiades del Parc Natural de Sant Llorenç s’atura, es reprèn al setembre amb noves propostes en cap de setmana fins al mes de desembre. Consulteu totes les passejades en el programa [PDF].

Més informació: Agenda dels parcs - Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Sant Llorenç-Obac, Educació ambiental, Educació ambiental, ODS,