Sant Llorenç-Obac
Amb la visita de més de 1.000 nens i nenes de l'àmbit del Parc Natural

La Casa Nova de l'Obac rep el programa escolar Viu el parc

$urlFileEntry

Instant de l'obra teatral. Autor: Viu el parc

12/06/2019

Els dies 7, 8, 9, 14 i 15 de maig i 4 de juny, un total de 1.033 alumnes de 5è de primària de vint-i-cinc escoles dels municipis de Castellar del Vallès, Matadepera, Pont de Vilomara, Rellinars, Sant Vicenç de Castellet, Terrassa i Vacarisses van gaudir de diverses activitats sobre el patrimoni natural i humà del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

En el marc del programa escolar Viu el Parc, es van organitzar sis festes a l’equipament pedagògic de la Casa Nova de l’Obac, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. L’objectiu d’aquestes festes és el de fomentar entre l’alumnat un vincle afectiu i un sentiment de pertinença envers el seu parc natural. Per aconseguir-ho, les festes s’estructuren a partir de quatre activitats ludicoeducatives i un espectacle final que ofereixen a l’alumnat una vivència emocional positiva amb el parc natural i, alhora, els descobreixen alguns dels principals valors naturals i culturals. Cal esmentar també que, a més de les festes al Parc, els alumnes participants han gaudit d’una activitat prèvia a l’aula per aprendre què són i quins són els parcs naturals de la demarcació de Barcelona, així com la necessitat de respectar-los per conservar els seus valors a partir d’una cogestió còmplice entre les administracions públiques i la ciutadania.

Les quatre activitats que es van proposar als escolars van tractar sobre diversos aspectes del patrimoni del Parc Natural: una activitat sobre el bosc i les relacions entre les plantes i els animals, per descobrir els ecosistemes; un joc de pistes a les runes de l’Obac Vell, per conèixer les masies del Parc i el seu funcionament durant l’edat mitjana i l’edat moderna; un itinerari geològic per veure el tipus de roca i el relleu del massís de Sant Llorenç, i un taller de teatre per explicar la llegenda del bandoler Capablanca (un dels personatges més representatius de l’imaginari popular del Parc) durant el qual els alumnes, disfressats i seguint un guió, n’interpretaven els personatges principals.

Com a colofó de les festes, un actor professional va interpretar una petita obra de teatre titulada “Via fora i sometent” en la qual, el ja conegut bandoler Capablanca explica les peripècies de la vida d’un bandoler amb rigor històric i amb molt sentit de l’humor. Els alumnes, que van poder participar al llarg de tota la representació, s’ho va passar d’allò més bé.

Viu el parc a l'escola

El programa escolar Viu el parc, promogut per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, és una oportunitat excel·lent per fer una trobada entre alumnes de diferents escoles en un espai natural proper a casa.

Per a més informació, podeu consultar la seva pàgina web.

compartir

Font de la informació: Viu el parc a l'escola / CIMA

Categoria: Educació ambiental, Sant Llorenç-Obac, Accessibilitat als parcs, Educació ambiental, Educació ambiental, Viu el parc,