Sant Llorenç-Obac
La Matinal tindrà lloc el 7 de maig

Nova edició del Viu el parc al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

$urlFileEntry

Detall del programa. Autor: XPN

16/04/2017

Diverses activitats i propostes destaquen en el programa d’enguany: la Matinal del diumenge 7 de maig; la nit d’estels a Granera del dissabte, 20 de maig, i el recital del diumenge 28 de maig al Marquet de les Roques (dins del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges). Dins la nova proposta Òpera als parcs, també s'ha programat la sarsuela 'Cançó d’amor i de guerra' el 15 de juliol al castell de Talamanca.

Aquesta 26a edició del programa Viu el parc arriba farcida de propostes lúdiques i culturals per gaudir amb la família i amb els amics. Així, el diumenge 7 de maig, de les 10.30 a les 14 h, la Casa Nova de l'Obac (Terrassa-Vacarisses) s'engalanarà per a la Matinal al parc i s’hi oferirà un munt d'activitats: joguines fetes amb material reciclat (baldufes, jocs de punteria i de tres en ratlla, a càrrec de La Xarranca), jocs gegants per jugar grans i petits, i l’actuació de cloenda de Jaume Barri amb l’espectacle 'Bekú: la volta al món jugant'.

A més  a més, a les 12 h podeu descobrir el Parc Natural amb els cinc sentits gràcies a la ruta teatralitzada inclusiva ‘Natura’. Cal inscriure’s el mateix dia de la Matinal.

Reserveu-vos també el vespre del dissabte 20 de maig perquè, entre les 21.30 i les 23.30 h, la plaça de l’Església de Granera acull la Nit d’estels, en què s’oferirà una introducció al coneixement del cel, observació dels astres a ull nu i de planetes amb el telescopi. Es comentarà de manera amena i didàctica la història de l’observació del cel i les llegendes relacionades amb algunes constel·lacions. Les places són limitades. Inscripcions abans del 10 de maig al correu electrònic següent: nitdestelssll@fusic.org.

Una setmana després, el diumenge 28 de maig a les 12 h i en el marc del programa 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2017' i del Dia Europeu dels Parcs, Roger Mas, arran de la presentació del seu darrer llibre, El dolor de la bellesa, recitarà i cantarà poemes propis i d'altres autors, tant coetanis com clàssics, que ha musicat al llarg de la seva carrera. A la masoveria del Marquet de les Roques (vall d'Horta).

Finalment, el dissabte 15 de juliol, podreu venir a Talamanca a escoltar Cançó d’amor i de guerra, sarsuela estrenada al Teatre Nou de Barcelona l’any 1926 i coneguda, sobretot, per la sardana del mateix nom. El concert, amb cor, a més de tres solistes i un pianista, es farà al castell de Talamanca i forma part del nou cicle Òpera als parcs.

Promoguda per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, la campanya Viu el parc s'estructura en dues vessants. Per una banda, trobem els actes centrals, oberts a tots els públics, que inclouen, com hem vist, la Matinal al parc o la Nit d'estels i, per una altra, s'organitza el programa escolar adreçat, específicament, als alumnes de 5è de primària de les escoles dels municipis del Parc i que consta d'una visita a l'aula i d'una sortida conjunta a l'espai natural protegit. Ambdues activitats són complementàries i apropen els infants al coneixement dels valors del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

Viu el parc es desenvolupa 
també als parcs del Castell de Montesquiu, Montseny, Montnegre i el Corredor, Serralada de Marina, Serralada Litoral, Garraf, Olèrdola i el Foix i a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Us convidem a veure el vídeo següent que commemora els (primers) 25 anys de vida d’aquest programa.

Si voleu estar al cas dels actes de tots els programes Viu el parc
 i consultar-ne la programació específica, visiteu-ne el web o seguiu-nos també a Facebook i Twitter @viuelparc.

I recordeu que, durant tot l'any, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac els caps de setmana s'organitzen passejades guiades pensades per a tota la família. Descarregueu-vos el programa amb tots els detalls.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Poesia als Parcs, Sant Llorenç-Obac, Educació ambiental, Poesia als parcs, Dia Europeu dels Parcs, Educació ambiental, Viu el parc,