Sant Llorenç-Obac
A Mura, dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

S'arranja l'itinerari 'SL-C 66 Les mil fonts de la riera de Nespres'

$urlFileEntry

Graons arranjats. Autor: XPN

21/01/2020

Durant el mes de gener, s’han substituït els graons de fusta que amb el pas del temps (es van instal·lar l'any 2013) s’havien deteriorat per uns de nous amb travesses de fusta de pi tractades, un material que s’integra molt millor en l’entorn. També s'han afegit un parell de graons perquè el desnivell no sigui tan elevat. L'arranjament s'ha completat amb la neteja de la vegetació que es pot trobar al llarg de tot l’itinerari.

L'itinerari senyalitzat "SL-C 66 Les mil fonts de la riera de Nespres" ens acosta a les fonts que hi ha al davant del poble de Mura. L'indret compta amb una rica vegetació de plantes pròpies d'indrets molt humits i destaca, també, per la gran diversitat de falgueres.

Així mateix, ens descobreix els anomenats Caus de Mura, unes surgències que ragen gairebé tot l’any de manera abundosa.

El recorregut, a banda de les fonts, passa per la principal zona d’horts de Mura, encara actius avui en dia. A la zona de la balma del Sastricó, per contra ja més seca, s’hi conreava vinya, ametllers i oliveres.

L’itinerari, força planer i que ofereix unes vistes boniques de Mura, es pot fer amb menys de tres hores, tot i badant i fent fotografies, si bé cal anar amb compte de no relliscar en algun racó del camí que passa per llocs humits. La meitat sud, la que va de Mura cap als Caus, és la més planera i sense dificultat de l’itinerari.

Per a més informació, consulteu l'enllaç a l'itinerari.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Sant Llorenç-Obac, Paisatge, Biodiversitat, hàbitats, Gestió del medi,