Sant Llorenç-Obac
Visiteu el canal Youtube del Falcó pelegrí

Una parella de falcó pelegrí pon quatre ous al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

$urlFileEntry

Femella covant els ous. Autor: XPN

20/03/2020

Un any més, una parella de falcó pelegrí ha post quatre ous en un niu al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Les càmeres que hi ha instal·lades han captat com la femella cova els ous. Si tot va bé, aviat es podran veure els polls creixent.

Des de fa més de trenta anys es fa seguiment de rapinyaires al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. El Pla de seguiment de paràmetres ecològics vigent al Parc Natural inclou, entre d’altres, el seguiment de l’estatus i l’èxit de la reproducció tant del falcó pelegrí com de la resta de rapinyaires protegits amb què es té la sort de comptar.

Actualment, hi ha constància de tretze territoris que al llarg de tot aquest temps estan sent ocupats per parelles d’aquesta espècie. Deu anys enrere es van instal·lar càmeres en una de les localitzacions que se sabia que s’ocupava recurrentment, per tal de poder seguir amb major detall la cria en un dels nius, una instal·lació que es va malmetre i ha estat reparada recentment. 

Canal Youtube del Falcó pelegrí del Parc Natural de Sant Llorenç

Si visiteu el canal Youtube del Falcó pelegrí del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, a més del vídeo de la darrera posta, també podreu veure enregistraments d'anys anteriors que us mostraran individus de falcó pelegrí adults paixent dos dels polls, mentre els altres esperen el seu torn; el creixement i evolució dels polls; la mare entrant al niu amb un tudó i paixent els polls que ja han començat a canviar el plomall; o els polls exercitant les ales per tal d'emprendre, ben aviat, el vol.

A mesura que disposem de noves gravacions, les anirem penjant al canal Youtube del Falcó pelegrí i difonent a les xarxes socials del Parc Natural. I si us interessen els rapinyaires, us convidem a visitar també el canal Youtube de l'Àguila cuabarrada del Parc del Garraf i el canal Youtube de l'Astor del Parc de la Serralada Litoral.

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Sant Llorenç-Obac, Vídeos, Paisatge, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, hàbitats, Educació ambiental, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Vídeos, Webs, ODS,