caes

Litoral El castell, corriol d'accés, ermita i estructures visibles del poblat ibèric

Els voluntaris condicionen l'entorn del castell de Sant Miquel

23/03/2018

Vint-i-sis voluntaris van dedicar el matí del dissabte 17 de març a retirar i organitzar amb cura les restes vegetals resultants dels treballs forestals de millora a l'entorn del patrimoni arqueològic al poblat ibèric de Sant Miquel (Vallromanes, Montornès del Vallès) que van executar-se aquest hivern.

L’activitat va consistir en la neteja de vegetació i brancada de part del mur exterior del castell, molt més recognoscible després de l’actuació forestal, perquè es pugui observar i mantenir millor. També es va netejar l’entorn del corriol d’accés, l’ermita, i les estructures visibles del poblat ibèric i de la zona excavada.

Per a fer-ho, els membres del Cercle de Voluntaris es van dividir en quatre zones d’actuació: dos grups es van quedar en dos jaciments ibers situats a la zona més baixa, un dels equips de treball va pujar fins a les restes de la capella del castell de Sant Miquel i l’últim grup va netejar les restes del mur del castell de Sant Miquel.

Al final de l’actuació de voluntariat, Ferran Díaz (tècnic de patrimoni de l’Ajuntament de Montornès del Vallès i director del Pla director per a la recuperació del castell de Sant Miquel) va oferir a tots els assistents una explicació sobre el conjunt arquitectònic i el seu valor patrimonial.

Les restes vegetals extretes es van eliminar mitjançant una crema controlada autoritzada, i tots els participants van poder aprofitar les brases per cloure la jornada amb una botifarrada que el Parc els va oferir com a agraïment a la seva dedicació.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Paisatge, Cercle de voluntaris, Gestió del medi, Educació ambiental, Litoral, Educació ambiental, Biodiversitat, flora, Recerca i seguiment, Educació ambiental, general,