L'activitat inicialment prevista de millora ambiental de la font de Sant Mateu no es va poder dur a terme perquè el temps no ho va permetre. L'objectiu de l'acció de voluntariat era millorar aquesta font, situada al terme municipal de Vilassar de Dalt, però, per tal d'arribar-hi, calia desplaçar-se fins al Centre d'Informació de la Creu de Can Boquet, fet que no va ser possible ja que l'accés per a l'autocar no es trobava en condicions.
A causa, per tant, del temps i de les dificultats d'accés al lloc de l'actuació, els voluntaris van realitzar una activitat alternativa improvisada magníficament pel tècnic d'ús públic del parc, Toni Navarrete.
El grup, aleshores, es va desplaçar fins a Ecometròpoli, el centre d'educació ambiental de Santa Coloma de Gramenet, dedicat a compartir coneixements i a fomentar els valors de cura de la natura i de la sostenibilitat urbana. Ubicat al Recinte Torribera, Ecometròpoli és un lloc privilegiat enclavat en un dels accessos naturals al Parc de la Serralada de Marina.
Allí, els membres del Cercle van visitar una exposició permanent dedicada als ecosistemes de la Serralada de Marina i del riu Besòs i diferents espais dedicats a l'educació, com ara l'Aula d'Ecologia Domèstica, la Sala de les Petjades i l'hort domèstic.
A continuació, cap a les 11.15 h el grup es va dirigir al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, on l'esperava Javier Bustamante, expert i col·laborador del monestir. Sant Jeroni de la Murtra es troba a la Serralada de Marina, entre les ciutats de Santa Coloma de Gramenet i de Badalona, i va ser fundat al segle XV. L'any 1975, el claustre va ser declarat Monument Històric d'Interès Nacional.
Els membres del Cercle van gaudir de les explicacions de Bustamante i del recorregut pels espais més significatius de l'edifici com, per exemple, el sistema defensiu, el refetor, la cuina, l'església i el claustre, on es troben els retrats dels reis Joan II, els Reis Catòlics, Carles I i Colom, personalitats totes elles que, en algun moment de la història, han visitat l'edifici.
Un cop acabada la visita, els participants van poder comprar fuita i verdura ecològica de la cooperativa Conreu Sereny, que treballa els horts al voltant de Sant Jeroni de la Murtra. Finalment, cap a les 13 h van emprendre el camí de tornada a Barcelona.