Garraf
Va desenvolupar-se entre febrer i abril

Finalitza el cicle de formació del Parc del Garraf

$urlFileEntry

Visita a l'avenc de l'Esquerrà. Autor: Cercle Voluntaris

08/05/2018

Durant aquest 2018, un centenar de voluntaris del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals han participat en el cicle formatiu sobre el Parc del Garraf.

El cicle es va iniciar el passat mes de febrer amb tot un dia de formació a Can Grau, situat al cor del Parc del Garraf, on es va realitzar una immersió en la geologia i en la flora i fauna més característiques de la zona, fent un treball previ des de l’aula i descobrint l’avenc de l’Esquerrà.

La segona acció de formació fou la xerrada del 12 d'abril “Pedreres, abocadors i altres espais per restaurar. Les paradoxes de la gestió d’espais degradats”, en què una vintena de voluntaris i els seus acompanyants van poder escoltar en Rafael González de Lucas, guarda del Parc del Garraf. González va fer un repàs dels mecanismes més adequats per restaurar zones que han patit un impacte antròpic i, sobretot, va ensenyar als voluntaris que el millor per a l’entorn no és sempre un paisatge bonic.

El cicle es va tancar el 25 d'abril amb l’aproximació a una de les espècies més emblemàtiques de la zona. Així, a la xerrada titulada “L’àliga cuabarrada al Parc del Garraf. Ecologia i gestió de l’espècie”, el ponent Rafel Bosch, col·laborador del seguiment de l’àguila cuabarrada al Parc, va oferir de primera mà als voluntaris informació sobre els secrets amagat d’aquest rapinyaire i els mecanismes científics que es duen a terme per a la seva conservació.

Gràcies a aquestes sessions, els voluntaris han pogut fer una aproximació i descoberta de les diverses zones, la flora, la fauna, la geologia i les persones que treballen al Parc del Garraf, prenent consciència i donant a conèixer tant la seva tasca com els mecanismes necessaris per assolir i conservar un entorn millor.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Garraf, Educació ambiental, Àguila cuabarrada, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, Educació ambiental, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències, Exposicions,