Montseny | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals
Ja podeu consultar el calendari de rutes 2019

Finalitza la temporada de rutes teatralitzades inclusives als parcs de la XPN

$urlFileEntry

Ruta teatralitzada al Montseny. Autor: XPN

16/12/2018

La Xarxa de Parcs Naturals finalitza la temporada 2018 del programa de rutes teatralitzades inclusives al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Montnegre i el Corredor i Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

Amb l’arribada del fred, es dona per finalitzada la setena temporada de les rutes teatralitzades inclusives. Aquest programa, iniciat l’any 2012 al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, ofereix tres rutes que faciliten l'accés i la participació de persones amb diferents tipus de discapacitats i que, alhora, són inclusives, això és, que van dirigides a tots els públics, tingui o no alguna discapacitat.

Any de renovació

Enguany, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac ha estrenat una nova ruta: “Emboscada, un viatge pels cinc sentits”. Conduïda per dos actors i un educador ambiental, es realitza a l'itinerari adaptat de la Casa Nova de l'Obac a l'Obac Vell. Aquesta ruta té com a protagonista el bandoler Capablanca i l'Ermesinda, la pubilla del mas dels Ubach.

Amb la participació d’unes 300 persones i d’algunes associacions i col·lectius de persones amb discapacitat, hem finalitzat l’any 2018 impacients per engegar una nova edició.

Calendari de la temporada 2019:

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

“Emboscada, un viatge pels cinc sentits”

Dates: 6 d’abril / 5 de maig / 1 de juny / 7 de setembre / 5 d’octubre / 2 de novembre.

Durada: 1 h.

Longitud: 800 m.

Dificultat: baixa.

Lloc: Casa Nova de l’Obac (ctra. B.-122 de Terrassa a Rellinars, km 9,8).

 

Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny

“Aigua, un viatge pels cinc sentits”

Dates: 20 d’abril / 18 de maig / 15 de juny / 13 de juliol / 21 de setembre / 19 d’octubre.

Durada: 1 h.

Longitud: 800 m.

Dificultat: baixa.

Lloc: Centre d’Informació Can Casades (ctra. de Sant Celoni a Viladrau, km 21. Santa Fe de Montseny).

 

Parc del Montnegre i el Corredor

“Camins, un viatge pels cinc sentits”

Dates: 13 d’abril / 11 de maig / 8 de juny / 6 de juliol / 14 de setembre / 13 d’octubre.

Durada: 1 h.

Longitud: 800 m.

Dificultat: baixa.

Lloc: Centre d’Informació del Santuari del Corredor (Dosrius).

 

Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals

La XPN duu a terme accions encaminades a facilitar l'accés al medi natural a les persones amb discapacitats. Les dificultats d'alguns col·lectius per realitzar les activitats (itineraris, rutes guiades, activitats lúdiques, activitats escolars, etc.) que s'ofereixen en els espais protegits reclamen que es facin tots els esforços possibles per tal de millorar l'accessibilitat de tothom.

Dins l'àmbit del Conveni de col·laboració entre l'Obra Social "la Caixa" i la Diputació de Barcelona per al desenvolupament del Pla de gestió integral per a la conservació dels sistemes naturals de la Xarxa de Parcs Naturals, s'estan duent a terme alguns projectes per adaptar itineraris senyalitzats i programes pedagògics al col·lectiu de persones amb discapacitats físiques i sensorials.

Amplieu en aquest enllaç la informació sobre els recursos, materials, programes, etc. destinats a garantir l'accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Educació ambiental, Montnegre-Corredor, Sant Llorenç-Obac, Xarxa de Parcs Naturals, Accessibilitat als parcs, Educació ambiental, Educació ambiental,