Xarxa de Parcs Naturals
Podeu descarregar-vos els díptics explicatius

Bolets i castanyes: consells i recomanacions

$urlFileEntry

Consells per collir bolets. Autor: Oriol Clavera

20/10/2019

Per tal de ser respectuosos amb l'entorn natural i no interferir en l'aprofitament i conservació dels boscos, us oferim una sèrie d'indicacions i consells a l'hora de buscar i collir bolets i castanyes.

Castanyes i castanyedes

El castanyer és un arbre introduït a Catalunya en temps remots que per la qualitat de la seva fusta i pels seus fruits es conrea des de fa centúries en àrees frescals de muntanya mitjana. Per tal de no interferir en l'aprofitament del bosc i contribuir a la seva conservació, cal que seguiu les recomanacions següents:

Les castanyes només es poden recollir per al consum propi i amb l'autorització dels propietaris dels arbres. Sacsejar les branques o colpejar-les per fer caure les castanyes perjudica els castanyers. Només es poden collir les castanyes, ja madures, quan han caigut de l'arbre. A més de ser respectuosos amb l'entorn i la propietat privada, no hi abandoneu deixalles i emporteu-vos la brossa que genereu o utilitzeu els contenidors.

Fullet explicatiu Castanyes i castanyedes. Recomanacions [PDF].

Collir bolets

Anar a collir bolets és un costum molt arrelat a casa nostra. Malauradament, però, sovint no es té prou cura a l'hora de fer-ho. A més de ser respectuosos amb l'entorn i no abandonar-hi deixalles, quan busqueu bolets, colliu només aquells que coneixeu bé, recordeu que hi ha bolets verinosos. No utilitzeu rasclets ni altres eines perquè produeixen danys al bosc i a la part subterrània dels bolets. Per dur-los, el millor és un cistell (en una bossa de plàstic s'aixafen i, fins i tot, poden fermentar). Finalment, per no perdre-us, us recomanem que no us allunyeu dels camins principals i fixeu llocs i hores de retrobament amb els vostres companys.

Fullet explicatiu Bolets. Consells per collir-ne [PDF].

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Biodiversitat, Gestió del medi, Divulgació, Publicacions, ODS,