caes

Altres | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El 26 de gener es va fer la primera sessió del 2021

Comença en línia el segon Congrés Nacional d'Educació Ambiental

01/02/2021

Les limitacions per la COVID-19 han portat els organitzadors del Congrés Nacional d'Educació Ambiental (CNEA 20/21) a escollir una fórmula virtual amb l’objectiu d’afavorir la participació a l’hora d’elaborar un full de ruta de l’educació ambiental a Catalunya. El Congrés, impulsat entre d'altres entitats i administracions per la Diputació de Barcelona, va celebrar el 27 de novembre del 2020 la sessió inaugural durant la qual es van presentar els objectius i la metodologia i el 26 de gener va tenir lloc la primera sessió d’aquest 2021.

A la primera trobada del 2021 van fer aportacions tres professionals de prestigi de l’educació ambiental: Teresa Franquesa, Pablo Heras i Pablo Meira. La reflexió compartida pels tres va centrar part de les qüestions que han de guiar el debat del Congrés. Aquí podeu veure el vídeo de la sessió i un resum de les aportacions a la taula rodona.

El Congrés Nacional d'Educació Ambiental té per objectiu oferir un espai de trobada per avançar conjuntament en un full de ruta de l’educació ambiental a Catalunya. Per això, davant de les dificultats sobrevingudes, s’ha canviat el format i en comptes de celebrar-se presencialment al llarg de dos dies, es faran sessions virtuals el dia 26 de cada mes fins al setembre (a excepció del mes d’agost).

El CNEA 20/21 tindrà un espai permanent de participació al seu web al qual enviar propostes i reflexions. Així ho van acordar les entitats i administracions organitzadores: l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Societat Catalana d’Educació Ambiental i, en representació de totes les universitats catalanes, la Universitat de Barcelona i la Universitat Internacional de Catalunya.

Primera jornada del 2021

El 26 de gener, coincidint amb el Dia Mundial de l'Educació Ambiental, va tenir lloc la primera de les vuit sessions de treball previstes per al 2021. Hi van assistir poc més de dues-centes persones vinculades al sector de l’administració pública (30 %), la docència o la pràctica activa de l’educació ambienta (30 %), entitats mediambientalistes (25 %) i a la recerca o la divulgació (15 %) que es van repartir entre els set grups de treball. La Xarxa de Parcs Naturals, representada per diversos tècnics de l'àmbit de la comunicació i l’ús públic, va ser present en el taller de Governança i participació.

Cada sessió, de dues hores de durada aproximadament, es desenvoluparà al voltant d'una temàtica concreta: Professionalització de l’educació ambiental (febrer), Recerca i educació ambiental (març), Pedagogia de l’educació ambiental (abril), Emergència de biodiversitat (maig), Emergència climàtica (juny), Emergència econòmica i social (juliol) i Governança i participació (setembre).

Història del Congrés

El novembre de l'any 2018, Girona va acollir el primer Congrés Nacional d’Educació Ambiental, fruit de la inquietud de diferents professionals d’institucions i organitzacions diverses que coincidien en la necessitat de generar un espai de trobada transversal entre professionals i un laboratori de síntesi de coneixement de l’educació ambiental a Catalunya.

El Congrés va néixer amb la voluntat de ser un esdeveniment biennal, que reunís la pluralitat de mirades en educació ambiental i amb projecció també internacional.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Divulgació, Altres, Xarxa de Parcs Naturals, Diputació de Barcelona, Biodiversitat, Educació ambiental, Diputació de Barcelona, ODS, Notícies d'arreu, Educació ambiental,