Montesquiu | Garraf | Xarxa de Parcs Naturals
Comença el 13 de maig, amb un concert gratuït al Parc del Castell de Montesquiu

En marxa la 2a edició del cicle Òpera als parcs

$urlFileEntry

Sarsuela. Autor: XPN

02/05/2018

Amb la voluntat de continuar treballant per la difusió de la cultura als espais naturals protegits que formen part de la Xarxa de Parcs Naturals, engega la segona edició del cicle Òpera als parcs. Enguany, el primer concert serà 'Cançó d’amor i de guerra', al Parc del Castell de Montesquiu, el diumenge 13 de maig a les 12 h.

Igual que a la primera edició d’Òpera als parcs, els objectius principals de l’edició d’enguany són, per una banda, connectar aquesta disciplina artística amb la natura i, per una altra, fer arribar aquest gènere musical al gran públic i a poblacions amb menys habitants. Atesa la finalitat educativa del cicle, les sessions, totes elles gratuïtes, comptaran amb una introducció teòrica i tècnica sobre cadascuna de les òperes, que impartirà un director artístic. 

Primer concert a la Cabanya del Castell, al Parc del Castell de Montesquiu

Cançó d’amor i de guerra, estrenada al Teatre Nou de Barcelona l’any 1926 i coneguda sobretot per la sardana del mateix nom, és una sarsuela catalana de Rafael Martínez Valls. A la Cabanya del Castell es podrà gaudir d'una versió de concert amb solistes, cor i piano: Maria Miró (soprano), Beñat Egiarte (tenor), Carles Pachón (baríton), Cor SOM (director: Albert Santiago), Josep Buforn (piano) i presentació de Jordi Maddaleno.

El concert, gratuït, es farà el diumenge 13 de maig a les 12 h a la Cabanya del Castell, al Parc del Castell de Montesquiu i formarà part també de la programació del cicle Notes a la Cabanya.

Segon concert al Parc del Garraf

El segon concert, anomenat “Passió per l’òpera”, s’ha programat el divendres 25 de maig a les 20 h al Teatre El Goula - Centre Cívic El Roure, de Begues, al Parc del Garraf, i oferirà un programa variat de diverses peces operístiques a càrrec de Carlos Daza (baríton), Laura Vila (mezzo), Josep Buforn (piano) i la presentació de Jordi Maddaleno. L’espectacle és gratuït.

Educació ambiental a la Xarxa de Parcs Naturals

Altres programes de la Xarxa de Parcs Naturals l’objectiu primordial dels quals és difondre l’educació ambiental tan des de l’àmbit del patrimoni natural com cultural són Viu el parc (que aixopluga les activitats educatives culturals adreçades fonamentalment als alumnes d’educació primària) i, emmarcat dins del Viu el parc, el cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges, organitzat conjuntament amb la Institució de les Lletres Catalanes.

Trobareu més informació sobre els programes, equipaments, materials i recursos d'educació ambiental a la XPN en aquest enllaç.

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Montesquiu, Garraf, Xarxa de Parcs Naturals, Educació ambiental, Poesia als parcs, Educació ambiental, Viu el parc,