caes

Diputació de Barcelona | Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Parc Fluvial Besòs | Altres La Generalitat fa una campanya d’informadors

Es reforça aquest estiu la campanya Equilibri natural

17/07/2023

Coincidint amb l’època de més visitants en alguns espais naturals que aprofiten les vacances d’estiu, s’ha reforçat la campanya Equilibri natural amb la difusió dels consells i bones pràctiques al medi natural. En aquest sentit, durant aquests mesos es promouran publicacions i vídeos de sensibilització per posar en valor els espais naturals protegits i les mesures de gestió d’ús públic que s’estan posant en marxa.

La campanya Equilibri natural està impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’Agència de Turisme de Catalunya, el Cos d’Agents Rurals, Ferrocarrils de la Generalitat, la Diputació de Girona, la Diputació de Tarragona i la Diputació de Lleida. 

El web espaisnaturals.cat vol esdevenir la pàgina de referència per als usuaris abans de planificar una visita o escapada a un espai natural d’arreu de Catalunya. Entre d’altres, s’hi pot trobar informació de quins espais tenen reserva prèvia per poder-hi accedir, com és el cas de la vall de Sau, a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, aquest estiu.


Campanya d'informadors de la Generalitat 

La Generalitat de Catalunya implementa aquest estiu un dispositiu específic amb informadors i informadores ambientals a fi de vetllar per un accés responsable i ordenat als espais naturals protegits del país. Forma part del pla endegat per garantir el dret d’esbarjo i la protecció de l’entorn, que enguany es reforça a través de la campanya Equilibri natural. Hi destina 1,4 milions d’euros.

En el marc de la campanya Equilibri natural, per segon any la Generalitat disposa, des del 7 de juliol, de disset informadors a la Catalunya Central per cobrir el paratge de Santa Càndia-Gorgs de la riera d’Orpí, la riera de Merlès de Borredà, la Quar, Lluçà i Santa Maria de Merlès, el salt de Sallent (Rupit), el morro de l’Abella (Tavertet), la serra de Cabrera (l’Esquirol), la ribera Salada, Lladurs, Castellar de la Ribera i Odèn i el riu d’Aigua d’Ora.

A les zones fluvials de Girona hi ha 21 informadors i informadores ambientals que donaran servei a Albanyà, Sant Llorenç de la Muga, Montagut i Oix-Montagut de Sadernes, Santa Pau, Ridaura, Sales de Llierca, vall d’en Bas-Salt de l’Olla i el Pins, vall de Bianya, Canet d’Adri, Girona-Salt, Vidrà, Campdevànol, Beget-Camprodon i Anglès, Sant Julià de Llor i Bonmatí.

Les informadores i els informadors ambientals realitzaran tasques d’acollida i informació al visitant, de suport de regulació de l’ús de l’espai i de gestió d’incidències i d’emergències. Així mateix, es coordinaran amb els ajuntaments de les zones dels espais naturals, el Cos d’Agents Rurals i els guardes rurals. També realitzaran tasques de recollida de dades per analitzar i estudiar amb posterioritat el funcionament del servei i de les mesures de regulació.

A més del dispositiu en els espais fluvials de la Catalunya Central i Girona, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural també incrementa aquest estiu la presència d’informadors i informadores ambientals, fins a 47, als parcs naturals gestionats per la Generalitat, especialment aquells que durant aquesta època registren un major nombre de visitants.

compartir

Font de la informació: Generalitat de Catalunya

Categoria: Educació ambiental, Divulgació, Webs, Diputació de Barcelona, Montseny, Collserola, Guilleries-Savassona, Parc Agrari, Marina, Litoral, Montesquiu, Foix, Garraf, Montnegre-Corredor, Olèrdola, Sant Llorenç-Obac, Xarxa de Parcs Naturals, Parc Fluvial Besòs, Altres, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS,