A l’esdeveniment van assistir-hi més de trenta representants de diferents administracions públiques d'àmbit autonòmic (Catalunya, País Basc, Comunitat Valenciana, Aragó, Navarra i Andalusia), universitats, parcs i espais naturals protegits, i entitats conservacionistes, així com representants de l’Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial (OTPAT) de la Diputació de Barcelona i dels nodes andorrà i espanyol del GBIF.
En la seva intervenció, Carles Dalmases, cap de l’OTPAT i expert en gestió de bases de dades, va destacar el paper de la Diputació de Barcelona com a proveïdora de dades de biodiversitat en la plataforma del GBIF Espanya. A l’actualitat, el volum d’informació aportada és ja de prop de 100.000 dades inèdites de l’àmbit dels espais naturals protegits de la Diputació de Barcelona. Gràcies a això, es posen a disposició de la comunitat científica internacional i de la ciutadania en general un gran nombre d'observacions de fauna, flora, fongs, etc. Aquestes dades es poden consultar i descarregar a través de portal GBIF.org i ben aviat també es podran visualitzar en un portal de dades de biodiversitat propi.
La Diputació de Barcelona participa des de fa anys en aquest fòrum tècnic i l’any 2016, juntament amb la Direcció General de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya, va acollir la VIII edició.
Trobareu més informació a la pàgina web de les Jornades.
L’esperit de les Jornades sobre Informació de Biodiversitat i Administracions Ambientals
Aquestes Jornades, que se celebren anualment des de l'any 2009, tenen com a principal objectiu congregar tècnics de les administracions públiques que treballen en aspectes relacionats amb la informació sobre biodiversitat per tal de trobar solucions comunes que redueixin la duplicitat d'esforços, així com per i compartir i integrar les dades sobre biodiversitat.
Consegüentment, les Jornades sobre Informació de Biodiversitat i Administracions Ambientals 2018 han estat el punt de trobada de les administracions públiques responsables de la generació, recollida, gestió i difusió d'informació sobre biodiversitat i, on els tècnics especialistes de les diferents administracions ambientals han pogut posar en comú les diferents iniciatives i projectes que estan desenvolupant a propòsit de la informació sobre biodiversitat. Com a cloenda, han establert accions comunes de futur per donar la màxima difusió a aquest tipus d'informació.