Xarxa de Parcs Naturals
Espais Escrits organitza rutes literàries, clubs de lectura, jornades i seminaris, entre d'altres iniciatives

La Xarxa de Parcs Naturals, soci protector d'Espais Escrits

$urlFileEntry

Marquet de les Roques. Autor: XPN

15/07/2019

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha passat enguany a ser soci protector d'aquesta associació que aplega les entitats i iniciatives que vetllen i promouen autors i obres de la literatura catalana.

Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català és una associació privada sense ànim de lucre que aglutina les institucions que vetllen i promouen la lectura i els estudis dels escriptors patrimonials de la literatura catalana. Entre els seus objectius, hi ha articular els projectes de custòdia, recerca i difusió del llegat tangible i intangible dels escriptors clàssics de la literatura catalana i vertebrar el patrimoni literari català a través de les institucions que el vetllen i en promouen la lectura i els estudis.

Amb aquesta finalitat, Espais Escrits organitza rutes literàries, clubs de lectura, jornades i seminaris i és la impulsora del Mapa Literari Català, citacions i documentació diversa que podeu consultar en aquest enllaç.

Entre les rutes literàries, trobem l'anomenada "Pere Quart a la vall d’Horta. Del Marquet de les Roques al castell de Pera", que transcorre dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i comença a la residència d’estiueig de la família de Joan Oliver (Pere Quart) (1899-1986) un indret magnífic de la Xarxa de Parcs Naturals que es troba en les darrera fase de remodelació, però que acull ocasionalment actes culturals diversos com recitals del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges. L'itinerari transcorre per una pista que arriba fins al castell de Pera, tot travessant la vall d’Horta, i durant el recorregut es troben les masies de la vall, amb fonts i castells singulars.

Espais Escrits es finança a través dels seus associats i compta amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes. Com a nou membre protector, la Diputació de Barcelona apareixerà de forma destacada en la difusió que faci l’associació dels seus actes culturals.

compartir

Font de la informació: Espais Escrits i Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Poesia als parcs, Educació ambiental,

Recursos

Espais EscritsEspais Escrits