Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Xarxa de Parcs Naturals Els propers recitals del cicle tindran lloc al Parc Natural de l'Alt Pirineu (3 d'octubre) i al Parc del Castell de Montesquiu (17 d'octubre)

Laura López Granell i Glòria Coll Domingo reciten a la cartoixa d'Escaladei, dins el cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges

$urlFileEntry

Laura López Granell. Autora: Antía Ameixeiras

26/09/2020

El diumenge 20 de setembre al migdia, la cartoixa d’Escaladei, al Parc Natural de la Serra de Montsant, va acollir la música i la poesia amb un recital de les autores Laura López Granell i Glòria Coll Domingo. Ambdues poetes van omplir de versos el refetor de l’edifici, un espai que va reunir una setantena de persones que van gaudir de la proposta poètica vinculada a l’Editorial Godall i a la seva editora, Matilde Martínez. Per a l’ocasió, el músic Apel·les Carod es va afegir a l’espectacle amb el seu violí  amb una mostra de talent i creativitat musical que van entusiasmar l’audiència aplegada al Parc Natural de la Serra de Montsant.

Les veus de López Granell i Coll Domingo es van fondre amb les melodies d’Apel·les Carod, que a vegades sonava alhora -com en la cadena de poemes que Coll va recitar del seu poemari Retorn- i en altres ocasions ocupava espais propis on, ara la música ara la veu, s'intercalaven en un ball d’allò més fi.

Laura López va presentar el seu darrer poemari Coratge: el coratge com a impuls contra la dificultat. "Travessa", "Origen", "Pèsol", "Unitat mínima", "Impuls", "Sang", "Fals positiu", "Pulsió"... poemes des del cor, l’únic òrgan que no precisa de cap impuls extern i que s’excita a si mateix. Poesia, cor i coratge.

El recital va esdevenir un espai per a la reivindicació de la necessitat d’indrets i propostes culturals segures en el context actual i també una reflexió al voltant del confinament i de la pandèmia. Glòria Coll va presentar un seguit de poemes inèdits sorgits del confinament, amb la Riquilda de Joan Maragall de fons com una celebració del món mutilat.

Propers recitals

Després dels espectacles a l’Alguer del 27 i 29 d’agost, el recital a la cartoixa d'Escaladei ha continuat amb els recitals ja amb públic dins el cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges d’enguany.

Les properes cites poètiques tindran lloc el dissabte 3 d’octubre al Parc Natural de l'Alt Pirineu amb un recital de David Caño, Gerard Vilardaga i Ivet Eroles al Centre d’Art i Natura de Farrera; i el dissabte 17 d’octubre al Parc del Castell de Montesquiu, amb l’espectacle L’àngel i la infermesa de les cançons a càrrec de la poeta Ivette Nadal i de Caïm Riba, a la guitarra.

Enguany, a causa de la situació per COVID-19, és necessari inscriure’s prèviament als recitals, tots ells gratuïts, mitjançant aquest formulari http://bit.ly/PoesiaalsParcs. Podeu consultar tots els detalls del cicle a la pàgina web Poesia als parcs. Lletres i paisatges així com a la pàgina de Facebook.

compartir

Font de la informació: Tramoia Cultura

Categoria: Educació ambiental, Educació ambiental, Poesia als Parcs, Xarxa de Parcs Naturals, Poesia als parcs, Educació ambiental, Viu el parc, Notícies d'arreu,