Parc a taula participa al Science & Cooking World Congress Barcelona
La presentació de la ponència, a càrrec de Xavier Roget. Autor: XPN
Del 8 al 10 de novembre es va celebrar a la Universitat de Barcelona el congrés de gastronomia científica Science & Cooking World Congress (SCWC), presencialment a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona i també en línia. La Diputació de Barcelona hi va presentar el programa Parc a taula, de la Xarxa de Parcs Naturals, i va organitzar un sopar per a les delegacions. El diputat d’Espais Naturals, Josep Tarín, va participar en la inauguració del congrés.
El programa Parc a taula, amb la col·laboració de la Xarxa Productes de la Terra, va participar el dimarts 9 de novembre amb una ponència a la secció Science & Cooking Social del Congrés. I com a paradigma del Parc a taula al Congrés es va presentar també el cas de Masia Can Puig i El Cafè de la Casa de les Lletres, vinculats al Parc Natural de la Serra de Collserola, a càrrec de Sabrina Comisso i Juan Antonio Gómez, que el 2021 han obtingut el Premi Plat Parc a taula per la seva recepta de sandvitx de cabrit a baixa temperatura, salsa de remolatxa amb gnocchi d'espinacs, patata i xips d'espinacs. És un exemple d’empresa que combina la producció i comercialització agroalimentària de qualitat i la restauració, i que materialitza així el concepte "del parc a la taula", i que amb el seus cultius i ramat de cabres contribueix a l’ecologia del Parc.
Parc a taula va organitzar també el mateix dimarts un sopar degustació de benvinguda al Congrés a les delegacions que hi van participar, a la sala noble de l’edifici El Rellotge de l’Escola Industrial. La proposta culinària, a base d’ingredients del territori de la Xarxa de Parcs Naturals, va ser elaborada per La Sitja, restaurant escola de l’Institut Joan Ramon Benaprès, membre del Parc a taula, i va ser cuinada i servida a la sala pels seus alumnes.
Congrés de gastronomia científica
Amb el títol Sustainability. Research, Economics and Health, el Congrés va explorar l'enorme potencial de la gastronomia científica amb l’objectiu de generar un nou paradigma que permeti contribuir a donar solució als grans reptes socials.
El Congrés va ser presidit pel químic i investigador Pere Castells, un dels màxims experts internacionals en ciència i cuina, i organitzat per les universitats de Barcelona i de Parma, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i diverses marques comercials.
Al SCWC hi van participar professionals del sector de l'alimentació, científics i xefs reconeguts mundialment com José Andrés, Harold McGee, Rasmus Munk, Gaggan Anand, Francisco Migoya, Ramon Morató, David Cassi o François Chartier i d’altres distingits a casa nostra com Ada Parellada i Sergi de Meià. A més, el Congrés va comptar amb el suport de Ferran Adrià, president del Comitè Gastronomicocientífic.
El SCWC, així, va ser una oportunitat per traslladar els valors del programa Parc a taula a l’alta cuina i per trobar sinergies amb altres projectes relacionats amb la ciència, la sostenibilitat, la cohesió territorial i la salut.
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Parc a taula, Diputació de Barcelona, ODS,