Litoral La iniciativa té com a objectiu conèixer millor la biodiversitat i riquesa d'aquest grup d'animals

El Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral engega un projecte de ciència ciutadana d'elaboració d'una col·lecció virtual dels insectes del Parc

'Mirada'. Autor: José Antonio Ríos Robles
'Mirada'. Autor: José Antonio Ríos Robles
31/07/2020

El Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral 'Salvador Grau i Tort' proposa als usuaris i visitants del Parc participar en l’elaboració d’una col·lecció virtual d’insectes i altres artròpodes a partir de les fotografies que aquests prenguin durant les seves visites i excursions en l’àmbit del Parc. Per col·laborar amb aquest projecte de ciència ciutadana, cal posar-se en contacte amb el Centre de Documentació mitjançant el correu electrònic p.slitoral.cdp@diba.cat.

Guilleries-Savassona Presentació de candidatures fins al 15 d'octubre del 2020

Segona convocatòria del Premi de Recerca Guilleries

Seguiment de peixos a la riera Major. Autor: CERM
Seguiment de peixos a la riera Major. Autor: CERM
27/07/2020

La Càtedra interuniversitària de l’Aigua, Natura i Benestar -impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i la Universitat de Girona- convoca l'edició 2020 del Premi de Recerca Guilleries, amb el suport del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. El premi, amb una dotació de 5.000 euros, s’atorgarà al millor projecte de recerca sobre qualsevol de les temàtiques següents: aigua, territori i biodiversitat.

Xarxa de Parcs Naturals El butlletí d'activitats torna el 3 de setembre i L'Informatiu dels Parcs el 15 de setembre

Els butlletins 'Gaudim als Parcs' i 'L'Informatiu dels Parcs' s'aturen a l'agost

Marxem per vacances. Autor: XPN
Marxem per vacances. Autor: XPN
27/07/2020

Durant el mes d'agost, el butlletí setmanal d’activitats de la Xarxa de Parcs Naturals 'Gaudim als Parcs' i el butlletí quinzenal de notícies 'L’Informatiu dels Parcs' s’aturen per vacances. La darrera tramesa de l’Agenda d'activitats serà el dijous 30 de juliol i es reprendrà el dijous 3 de setembre. El darrer butlletí de l'Informatiu dels Parcs de juliol s'enviarà el dimarts 28 de juliol i el tornareu a rebre el dimarts 15 de setembre.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Hi haurà quatre recitals virtuals i deu presencials

El cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges arriba als quinze anys

Lluís Solà a les Guilleries. Autor: Tramoia Cultura
Lluís Solà a les Guilleries. Autor: Tramoia Cultura
27/07/2020

El 15è cicle de Poesia als parcs. Lletres i paisatges comptarà enguany amb deu recitals presencials i quatre recitals no presencials que s'emetran pel canal de Youtube temàtic. Els espectacles amb públic començaran a finals d'agost en diversos espais singulars de la Xarxa de Parcs Naturals i altres parcs naturals a Catalunya i també a Sardenya. Poesia als parcs. Lletres i paisatges l'organitza conjuntament la Xarxa de Parcs Naturals i la Institució de les Lletres Catalanes. Enguany, es commemoren l’Any Perucho i l’Any Carner.

Montseny Entre agost i novembre, hi haurà Nit d'estels, Matinal al parc, concerts, tallers, contes i animacions infantils...

A l'agost, comencen les activitats del 28è Viu el parc al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny

Cartell. Autor: XPN
Cartell. Autor: XPN
27/07/2020

Un any més, i ja en són vint-i-vuit, el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny acull el programa Viu el parc amb activitats diverses adreçades principalment al públic familiar. Enguany, els actes centrals són la Nit d'estels a Cànoves i Samalús (29 d’agost), la Matinal al parc el diumenge 20 de setembre al Brull i l’espectacle del cicle Parcs en concert (diumenge 4 d’octubre) a l’Espai Montseny de Viladrau. A més, entre els mesos d’agost i octubre, els municipis organitzen nombroses propostes que van des de tallers i sessions de contes fins a concerts.

Montnegre-Corredor També torna a oferir servei el Centre d'Informació del Santuari del Corredor

El Centre d'Informació de Vallgorguina reprèn l'activitat i es trasllada al Museu del Bosc i la Pagesia

Museu del Bosc i la Pagesia. Autor: XPN
Museu del Bosc i la Pagesia. Autor: XPN
27/07/2020

A partir del dissabte 1 d'agost, el Centre d’Informació de Vallgorguina, al Parc del Montnegre i el Corredor, reobre portes si bé canvia d’ubicació i es trasllada al Museu del Bosc i la Pagesia. La represa de l'activitat es fa seguint les mesures adequades i d'acord amb un protocol post COVID-19, que s’aplica als usuaris i al personal de l'equipament. També l'1 d'agost torna a oferir servei el Centre d’Informació del Santuari del Corredor.

Montesquiu De l'1 al 30 d'agost, dissabtes i festius

La Cabanya del Castell acull la primera edició del #SIDAV - Saló Internacional de les Arts

Inauguració del #SIDAV. Autor: XPN
Inauguració del #SIDAV. Autor: XPN
27/07/2020

De l’1 al 30 d’agost, la Cabanya del Castell acollirà la primera edició del #SIDAV - Saló Internacional de les Arts Visuals, que dona a conèixer les tendències actuals en aquest camp. Podeu visitar la mostra els dissabtes i festius d’agost de les 11 h a les 14 h a la Cabanya del Castell. L’entrada és lliure.

Montesquiu S'organitzen activitats entre els mesos d'agost i desembre

25 anys de Viu el parc al Parc del Castell de Montesquiu

Cartell. Autor: XPN
Cartell. Autor: XPN
27/07/2020

Enguany se celebra la 25a edició del Viu el parc al Parc del Castell de Montesquiu. Els actes centrals d’aquest 2020 marcat per la pandèmia del coronavirus són la Nit d’estels a Sant Quirze de Besora el diumenge 23 d’agost i la Matinal al parc juntament amb el 21è Ral·li Fotogràfic del Castell de Montesquiu el diumenge 25 d’octubre. També podreu gaudir de nombroses propostes als municipis, entre d'altres, tallers i concerts.

Montseny Van participar-hi 57 persones, representants de l'administració, entitats, sector turistic i empreses locals

El 24è Fòrum Permanent de la CETS al Parc Natural del Montseny presenta la reformulació del procés de renovació per al període 2021-2025

Assistents al 24è Fòrum Permanent. Autor: XPN
Assistents al 24è Fòrum Permanent. Autor: XPN
25/07/2020

Durant el 24è Fòrum Permanent de la CETS al Parc Natural del Montseny, celebrat virtualment el 15 de juliol, es va presentar la reformulació del procés de renovació de l’acreditació per al període 2021-2025 mitjançant una proposta de treball alternativa per poder continuar el procés participatiu en línia i l’elaboració d’un qüestionari. La sessió va aplegar 57 persones en representació tant de l’administració com de les empreses.

Litoral | Foix | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Parc del Foix i Parc de la Serralada Litoral

Tres concerts en la IV edició del cicle Òpera als parcs

Òpera als parcs. Autor: XPN
Òpera als parcs. Autor: XPN
25/07/2020

La Xarxa de Parcs Naturals organitza aquest estiu la quarta edició del cicle Òpera als parcs. Els concerts tindran lloc el 12 d'agost al castell de Talamanca, el 22 d'agost a la sala polivalent Montserrat Roig de la Gornal i el 18 de setembre a Vilanova del Vallès i tindran Judith Ibáñez com a coordinadora artística i Jordi Maddaleno en la presentació i direcció artística. Les sessions, totes elles gratuïtes, compten amb una introducció teòrica i tècnica sobre cadascun dels espectacles, que imparteix el director artístic.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.