Xarxa de Parcs Naturals Torna el dijous 5 de setembre

El butlletí d'activitats fa vacances. Seguiu-nos a la web!

Tornem al setembre. Autor: XPN
Tornem al setembre. Autor: XPN
25/07/2017

Durant el mes d'agost, el butlletí setmanal d’activitats de la Xarxa de Parcs Naturals 'Gaudim als parcs' fa vacances. La tramesa del butlletí es reprendrà el dijous 5 de setembre.

Guilleries-Savassona Fins al 30 de setembre, a Instagram

1r Concurs fotogràfic de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Cartell del concurs. Autor: XPN
Cartell del concurs. Autor: XPN
24/07/2019

El Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona té la voluntat de posar en valor l’Espai Natural des de vessants diverses com són la flora i la fauna, el paisatge, el patrimoni cultural i les bones pràctiques de respecte i conservació de la biodiversitat. Amb aquesta finalitat, ha organitzat un concurs de fotografia per tal de fer visibles aquests valors mitjançant les xarxes socials.

Montseny S'han acreditat cinc noves empreses

Gran èxit de participació al Fòrum Permanent de la CETS Montseny

Empreses CETS del Montseny. Autor: XPN
Empreses CETS del Montseny. Autor: XPN
24/07/2019

La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Aiguafreda es va quedar petita per a la celebració del Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Un total de 62 persones van assistir a la trobada que va tenir lloc a les 18 h del dimecres 17 de juliol, de les quals, 26 eren representants d’administracions i entitats públiques i 24, d'empreses i activitats del sector turístic o empreses locals.

Foix Les activitats són gratuïtes

Nou programa d'observació de migracions d'ocells al Parc del Foix

Imatge del programa. Autor: Xavier Bayer
Imatge del programa. Autor: Xavier Bayer
24/07/2019

El Parc del Foix acull aquest estiu un nou cicle d'observacions de migracions d'ocells. El programa està organitzat per Còbit, recerca i estudi de natura al Foix, Gaià i Anoia i EDN - Estudi, Divulgació Natura amb la col·laboració del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa i compta amb el suport del Parc del Foix i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Montesquiu Podeu veure les mostres els dissabtes i festius de les 11 a les 14 h

Continua el cicle d'exposicions temporals a la Cabanya del Castell

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
24/07/2019

Un cop finalitzi l'exposició de les imatges del 20è Ral·li Fotogràfic del Castell de Montesquiu i la retrospectiva dels vint anys del certamen el proper 28 de juliol, entre el 3 i el 25 d'agost podreu veure la mostra 'En el camí de la vida', d'Adib Navarro. Les exposicions a la Cabanya del Castell es poden veure els dissabtes i festius de les 11 a les 14 h.

Parc Fluvial Besòs Han nascut tres polls

Èxit reproductiu d'una parella de roquerols al Parc Fluvial del Besòs

Tres polls de roquerol. Autor: Xavier Larruy
Tres polls de roquerol. Autor: Xavier Larruy
24/07/2019

Tal com destacàvem en el darrer butlletí del mes de juny sobre observacions faunístiques al Parc Fluvial del Besòs, l’ornitòleg encarregat de realitzar els censos quinzenals, Xavier Larruy, havia detectat l’intent de reproducció d’una parella de roquerols (Ptyonoprogne rupestris) al pont del Molinet. Finalment, la parella ha construït un niu consistent en una cassoleta de fang ubicada sota del pont i ha aconseguit reproduir-se amb èxit.

Montseny En català, castellà i anglès

Segon butlletí del Life Tritó Montseny

Núm. 2. Autor: Life Tritó Montseny
Núm. 2. Autor: Life Tritó Montseny
23/07/2019

Ha aparegut el segon número del butlletí digital que, trimestralment, recull les novetats i notícies del projecte Life Tritó Montseny.

Litoral A indrets diversos del Parc de la Serralada Litoral

Actuacions de neteja de grafits fets amb esprai

Neteja d'un grafit. Autor: CPSL
Neteja d'un grafit. Autor: CPSL
23/07/2019

Durant el transcurs de l’any, els guardes del Parc de la Serralada Litoral realitzen rutes de reconeixement del territori i recullen les incidències amb què es troben a l’entorn natural. Un tipus d’incidència malauradament força freqüent és la dels grafits i pintades realitzats amb esprai en diversos elements del Parc. Podem trobar grafits sobre equipaments, senyalització, baranes de fusta, fonts, pedres i grans blocs de granit, mobiliari exterior, entre d’altres.

Marina L'actuació principal ha estat la realització de desbrossaments manuals

Finalitzats els treballs al Parc de la Serralada de Marina

Actuacions finalitzades. Autor: XPN
Actuacions finalitzades. Autor: XPN
22/07/2019

Han acabat en tot l’àmbit de Santa Coloma de Gramenet els treballs forestals d’eliminació de combustible acumulat desprès de l’actuació forestal contra el Tomicus destruens.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.